''Personato gaat voor kwaliteit, de sollicitant staat voorop.''

13 augustus 2018
Kandidaat
“Ik was niet heel gericht op zoek naar een andere baan, maar keek wel wat rond op internet wat er zoal te vinden was. Omdat ik Personato vanuit het verleden kende, ben ik ook op hun website gaan kijken. Daar viel mijn oog op een heel interessante vacature. Nadat ik mijn brief met motivatie en CV had ingestuurd via de website, nam Daniel heel snel contact met me op om een afspraak in te plannen." 

"Waar ik verwachtte een korte introductie over mezelf te geven en wat informatie over het bedrijf te krijgen, was het eerste gesprek in de praktijk veel intensiever dan ik dacht, in positieve zin! Daniel nam echt de tijd om mij veel vragen te stellen en me zo te leren kennen. Ook legde hij uitgebreid uit wat ik in deze functie kon verwachten. Ik verliet het pand dan ook met een goed gevoel: ik heb mezelf goed kunnen neerzetten, gewoon zoals ik echt ben, had een heel goed beeld gekregen van de mooie én minder mooie aspecten van de functie en het bedrijf en kon zo een goede, objectieve afweging maken of het iets voor mij zou zijn. Bovendien heeft Daniel in het eerste gesprek ook meteen heldere verwachtingen afgegeven over de doorlooptijd van het traject en de vervolgstappen. Ik wist dus waar ik aan toe was."

"Ik verliet het gesprek met een goed gevoel: ik heb mezelf goed kunnen neerzetten, gewoon zoals ik echt ben, en had een heel goed beeld gekregen van de mooie én minder mooie aspecten van de functie en het bedrijf.""Na het gesprek ben ik door Personato voorgesteld aan de opdrachtgever. Omdat zij meer tijd nodig hadden om de juiste afweging te maken, duurde het traject uiteindelijk wel langer dan vooraf geschetst. Hoewel dat als sollicitant natuurlijk spannend is, heb ik het niet als vervelend ervaren. Daniel én de opdrachtgever zelf hielden me gedurende het hele traject goed op de hoogte van de voortgang en Daniel heeft meerdere malen actief navraag voor me gedaan over hoe het ervoor stond. De communicatie was dus heel transparant.

Uiteindelijk heeft het traject geresulteerd in een mooie functie, zij het in een andere richting dan waarop ik gesolliciteerd had. En dat bevalt tot nu toe zeer goed! Ik ben ondanks dat ik pas net ben begonnen, al erg hands-on bezig en dat is ook precies wat bij me past. Daniel heeft dan ook goed gekeken naar de juiste match tussen het bedrijf, de functie en mij als kandidaat. Dat bewijst voor mij dat Personato gaat voor kwaliteit, waarbij de sollicitant voorop staat.”

Hester van der Hem - Continuous Improvement Specialist