HR Manager vacatures

Jouw rol als HR Manager is sterk afhankelijk van de grootte van de organisatie. Vaak maak je deel uit van het managementteam. Waar strategische beslissingen worden genomen, komen immers HR-thema’s om de hoek kijken. Jij bent hierdoor medeverantwoordelijk voor de strategische doelstellingen. Je neemt de leiding in het vormgeven of verbeteren van het HR-beleid. Om hierin structuur aan te brengen, wordt er in praktijk gebruik gemaakt van een strategisch HR-agenda. Je bepaalt samen met de directie de prioriteiten en stuurt bij waar nodig.

Bekijk meer vacatures

HR een vakgebied in ontwikkeling

Waarin jouw vakgebied volop in ontwikkeling is, is het gebruik van KPI’s en het sturen op concrete en steeds diepgaandere HR-gegevens en data. Jij als HR-manager merkt dat jouw onderbouwing en redenering vaak economisch en bedrijfskundig van aard is. HR draagt bij aan het bedrijfsresultaat. De koers die jouw organisatie vaart is sterk afhankelijk van digitalisering en een arbeidsmarkt die in razend tempo veranderd. Door deze ontwikkelingen heb je als organisatie te maken met een snelle veranderingssnelheid en dus wendbaarheid. Hoe zorg jij ervoor dat directie en managers hierin mee kunnen?

Wat is een HR-manager?

Een HR-manager of human resource manager is samen met de HRM-afdeling verantwoordelijk voor het aantrekken, selecteren, belonen, beoordelen en opleiden van werknemers binnen een organisatie. Hij houdt toezicht op de organisatorische cultuur en waarborgt de naleving van arbeidsvoorschriften en -wetgeving. Daarnaast houdt een HR-manager zich bezig met strategische initiatieven als fusies, overnames, talent management, arbeidsverhoudingen, diversiteit en successieplanning. Soms maakt hij onderdeel uit van het bestuur.

Aan de slag als HR Manager

Bekijk hieronder de meest recente vacatures

HR Officer

  • Nijmegen
  • 32/36/40 uur

Wat doet een HR Manager?

Hoewel de taken van een HR-manager per bedrijf sterk kunnen verschillen en bovendien in grote mate afhankelijk zijn van de omvang van de organisatie, hebben human resource managers over het algemeen de volgende taken:

*Opstellen en implementeren van een human resource-strategie
*Handhaven van procedures 
*Fungeren als aanspreekpunt voor alle niveaus binnen de organisatie
*Onderhouden van contact met vakbonden en/of de ondernemingsraad
*Vormgeven van het werving- en selectiebeleid voor nieuw personeel
*Opstellen van vacatures
*Organiseren en coördineren van functioneringsgesprekken
*Opstellen van functieprofielen en relevante competenties
*Verwelkomen en inwerken van nieuwe medewerkers
*Vormgeven van het uitstroombeleid van de organisatie 

Vind samen met Michelle jouw HR Manager vacature(s)

Sta jij te trappelen om te beginnen aan een nieuwe baan als HR manager? Bekijk dan online de vacature die wij open hebben staan voor de functie van HR manager. Je kunt direct online solliciteren, zodat je zo snel mogelijk aan een nieuwe uitdaging kan beginnen! Heb je hulp nodig bij het vinden van de juiste match voor jou? Neem dan gerust contact met mij op. Ik help je graag! 

Michelle Thijssen: Managing Consultant
Tel: +31645088733
E-mail: m.thijssen@personato.nl