Back to (virtual) reality!

14 mei 2020
Artikel

Algemeen Directeur Michiel van Gog: mijn eerste periode bij Personato verliep behoorlijk anders dan verwacht...

“Zien en horen jullie mij? Staat dat project al in Microsoft Teams? Plan jij even een Skype call in? Ik ga nu offline, want ik heb om 13.00 uur een andere meeting via Zoom.”

Sinds twee weken is onze vocabulaire sterk veranderd en krijgen we een virtueel kijkje in de keuken van onze collega’s, kandidaten én klanten, letterlijk. Mijn ene gesprekspartner heeft zijn huispak nog aan, bij de ander klauteren de kids op schoot. We overleggen, we zwaaien en gaan weer offline. ‘Het nieuwe werven’ in ons recruitment vak gaat juist digitaal gewoon door!

Na mijn terugkomst in februari, gaf ik een welkomstspeech met als jaarthema voor 2020 ‘one team, one dream!’. Ik kondigde in mijn speech aan dat we als organisatie in het eerste kwartaal terug zouden gaan naar de basis. En dat deden we, maar naar de thuisbasis.

‘One team’ werden we zeker. Een virtueel energiek team dat met elkaar werkt aan ‘het nieuwe werven’. Want ondertussen behaalde onze vakidioten de eerste digitale successen. Op verschillende creatieve wijze wisten, ook digitaal, werkgever én kandidaat elkaar te vinden. Zo streven we ernaar om met z’n allen juist sterker uit deze periode te komen!

Net als bij ieder ander bedrijf was het even improviseren toen iedereen vanuit huis moest gaan werken. Naast het opstellen van nieuwe maatregelen en spelregels, werd ook de manier van communiceren veranderd. Mooi om te zien dat onze vakidioten wendbaar zijn en dat ze de nieuwe realiteit snel konden omarmen.

Van 30 procent naar 100 procent digitaal werken. De inhoud blijft hetzelfde, de beleving is net even anders.


De feiten van de nieuwe recruitment realiteit
In de afgelopen twee weken is er een nieuwe realiteit voor recruitment ontstaan. Onze consultants, werkgevers en kandidaten kunnen helaas niet meer fysiek afspreken. We zullen de laatste ontwikkelingen nauwkeurig volgen, anticiperen op de nieuwste maatregelen en zullen vooral met creatieve oplossingen komen.

Uit onderzoek blijkt dat 57 procent van de werkgevers gewoon doorgaat met de sollicitatieprocedures van openstaande vacatures en vertrouwen heeft in het voorgenomen groeiscenario van de organisatie (bron www.sollicitatielab.nl).

Een ander voordeel van ‘het nieuwe werven’ is tijdwinst. Kandidaten besparen een ritje om op locatie te solliciteren en weten daardoor sneller een moment vrij te vinden voor een gesprek. Zelfs op een efficiënte digitale manier vinden we een match tussen werkgever en kandidaat. Daarnaast zien wij dat sollicitanten zich vaak vertrouwd voelen in hun eigen (huiselijke) omgeving, waardoor het ijs sneller is gebroken. 

Wat ik ook merk is dat deze bizarre tijd meer creativiteit in onze vakidioten losmaakt. Zo hebben we werkgevers en kandidaten op pad gestuurd, om hun eerste kennismaking plaats te laten vinden tijdens een wandeling. Daarnaast hebben we contracten opgesteld met flexibele startdata en hebben we klanten geadviseerd op het gebied van virtuele onboarding- en inwerkprogramma’s.


The next ‘career’ step!
Al met al merk ik dat we creatiever moeten zijn dan ooit tevoren. Maar een ding is zeker, het Personato-DNA blijft absoluut overeind staan. Want als ik ergens ondernemerschap, trots en flexibiliteit heb ervaren, dan is het wel in de afgelopen twee weken vanuit onze eigen ‘war rooms’ thuis. Wat onze drijfveer is? Passie voor ons vak, het recruitment vak.

En wat doe je als je trots bent op je vakidioten? Ze een hart onder de riem steken en samen de grote én kleine successen vieren. En dat deden we afgelopen vrijdag toen we samen digitaal hebben geproost met een opgestuurd Personato borrelpakketje!

Bijzonder om op deze manier mijn eerste digitale speech te geven. Maar ik voelde me enorm trots, want één ding is nog nooit zo waar geweest: ‘One team, one dream!’

Kunnen we jou ergens mee helpen in deze tijd? Laat het me weten.

Hartelijke groet van een trotse Algemeen Directeur, Michiel van Gog

m.vangog@personato.nl  -  06 1941 2324