TIPS voor (thuis) werkplezier!

13 mei 2020
Artikel

Na een aantal weken van thuiswerken begint het voor vele knap saai te worden en kunnen we wel wat opbeurende energiemomentjes gebruiken. Daarom geven we je graag een aantal tips om het thuiswerken leuker te maken.

#TIP1 - Digitale vrijmibo
Het gros van werkend Nederland zal hier al bekend mee zijn (favoriet van onze professionals). Het moment waar je de hele week naar toewerkt is het moment dat op vrijdagmiddag de chipszak en de drankjes op tafel komen. Ook dit hoef je niet aan je neus voorbij te laten gaan. Sterker nog, jij bepaalt nu zelf de chipssmaak en je kan voor jezelf je favoriete drankje inschenken.

#TIP2 – Digitaal koffiekransje
De beste verhalen komen met een hete bak koffie in je hand naar boven. Toch? Dus waarom zou je deze sterke ideeën, grappige verhalen en hersenspinsels verloren laten gaan? Bel iedere koffiepauze een andere collega om even ‘samen’ koffie te halen. Breekt toch weer mooi de werkdag!

#TIP3 – Digitale bijeenkomsten
Het klinkt een beetje duf maar het kan erg leuk en waardevol zijn. De aangeboden gratis webinars vliegen je om de oren. Het is veel laagdrempeliger om digitaal contact te leggen dus je kunt je netwerk eenvoudig uitbreiden. Daarnaast kun je in deze ook veel waardevolle kennis opdoen waar je wellicht meteen iets aan hebt. Wij zeggen: doen!

#TIP4 – Wandelen is weer helemaal hot!
Of je nu een digitaal overleg gepland hebt of je gewoon weer eens wilt bijkletsen met je leuke collega's, wandelen is dé oplossing in deze tijd. Naast dat je een gepaste afstand kunt houden ben je meteen actief in de beentjes. Het moment om je dagelijkse dosis frisse lucht en vitamine D op te nemen. Na een wandeling zal je beter kunnen onthouden én zal je productiever zijn. Dus kom achter je thuiswerkbureau vandaan en ga eens een blokje om met je collega's.

#TIP5 - Entertain je collega's!
Jullie tafeltenniscompetitie ligt dan misschien wel stil, maar dit is geen reden om niks meer te spelen! Een potje Wordfeud, ‘De Slimste Mens’, ‘dilemma op dinsdag’, ‘wie ben ik?’. Of wat dacht je van een pubquiz of digitale thuiskaraoke?

Met weinig moeite heb jij, en je collega’s, het werkplezier weer zo gevonden. Jippie! Die leuke collega’s hoef je niet te missen. Samen maken jullie het beste van je (thuis) werkplek. Lang leve de digitale wereld!