Vastgeroest in jouw huidige baan?

09 januari 2020
Artikel
Je hoort het best vaak: 20ers en 30ers die niet tevreden zijn met hun huidige baan. Herken jij jezelf hierin? Besef dan dat je nog te jong bent om je hierbij neer te leggen. Het is namelijk een feit dat ontevreden werknemers minder presteren en minder gelukkig zijn. Be wise and handle quick!

Uit recent onderzoek van economisten aan de University of Warwick, blijkt dat gelukkige werknemers gemiddeld 12% effectiever zijn dan ontevreden werknemers. Het motto van Google is daarom ook: “making workers happier really pays off”. Vandaar dat Google investeert in employee support en employee satisfaction.

Volgens ons een goede zet. Maar het ongelukkig zijn in je baan zorgt niet alleen voor mindere werkprestaties. Het ongelukkig zijn in een bepaalde job zorgt namelijk ook voor stress. Het meest verontrustend is dat er in 2014 100.000 jonge arbeiders tot 35 jaar waren die langdurige stressklachten hadden. Volgens de NOS was in 2014 maar liefst 52% van al het werkverzuim gerelateerd aan werkstress. Dit wordt in de toekomst, volgens Catelijne Joling van ArboNed, alleen maar een groter probleem.

Herken je bovenstaande symptomen en ben je ongelukkig? Weet dan dat dit misschien wel jouw laatste kans is om die benodigde carrièreswitch te maken. Uiteraard, makkelijker gezegd dan gedaan. We beseffen ook dat iets anders gaan doen veel onzekerheid kent en het blijft de vraag of je door een switch wél gelukkig wordt. Maar toch, vastroesten, minder presteren en het risico lopen op een burn-out is sowieso géén goede keuze.