Limburgse LuckyTV

25 oktober 2019
Blog
Bij Personato doen we zaken anders dan anderen. Een stap extra zetten en verder gaan waar de rest stopt. Daarmee onderscheiden we ons al jaren in de markt en daar zit ook onze kracht.  

Soms moet je als organisatie dan ook buiten de lijntjes durven kleuren. Iets bedenken wat enigszins gewaagd én niet geheel in lijn ligt met wat men van je gewend is. Maar wel gebaseerd op expertise en volle overtuiging dat het gaat werken om een doel of doelgroep te bereiken! Daarin zoekt de marketingafdeling van Personato continu naar nieuwe ideeën en middelen om onze klanten zo optimaal mogelijk te ondersteunen bij het invullen van hun vacatures. Want daar draait het uiteindelijk om.

Zo ook voor onze klant Plantaz. In de zoektocht naar specifieke kandidaten uit de regio bedachten we een ludieke referral-actie. Hierbij hadden we twee uitdagingen:

  1. Waarmee triggeren we mensen om actief binnen hun netwerk iemand aan te dragen
  2. Hoe creëren we een zo groot mogelijk bereik bij een gerichte doelgroep om de slagingskans te vergroten

Plantaz zit in Swolgen. Dicht bij het Limburgse America. Een klein dorpje wat nationaal op de kaart is gezet door een van de bekendste dialectbands van Nederland: Rowwen Hèze. Traditioneel sluit deze band begin november het seizoen af met een slotconcert. Helaas voor de grote groep fans is dit ieder jaar bijna direct uitverkocht. Wij wisten hiervoor enkele kaartjes te bemachtigen en gezien de populariteit van Rowwen Hèze hadden we daarmee een perfect “ruilmiddel” voor de referral-actie.

Om het bereik van onze FaceBook-actie zo groot mogelijk te maken schakelden we de lokale “held” Steven Seagal oet de Melderse in voor een filmpje. Voor mensen buiten de regio wellicht een grote onbekende, maar in de regio Noord-Limburg is hij enorm populair. Perfect dus om de doelgroep te bereiken. Speciaal voor deze actie werden de kijkers opgeroepen om mensen aan te dragen en zo kans te maken op de laatste kaartjes. Het resultaat: Een ludiek, verrassend en origineel filmpje wat door de doelgroep enorm goed ontvangen werd en massaal gedeeld is. En, nog belangrijker, wat binnen twee dagen al een geplande intake met de eerste potentiele kandidaten heeft opgeleverd. Missie geslaagd.

Benieuwd wat we er van gemaakt hebben?
Bekijk hier het filmpje op YouTube, of check ons Facebook kanaal.

Feitjes op een rij (binnen twee dagen):

  • Paar duizend views op Facebook en Whatsapp
  • Meer dan 400 betrokkenheidsacties
  • Rumour around the brand (o.a bij directieleden van andere bedrijven)
  • Eerste intakes met potentiele kandidaten ingepland