ITSN en Personato gaan samen voor groei in de regio

ITSN, ICT-dienstverlener in Venlo en Eindhoven, staat aan de vooravond van personeelsgroei. In de komende anderhalf jaar wil het bedrijf haar medewerkersbestand doen groeien met zo'n dertig procent. Om dit te kunnen realiseren, heeft ITSN de handen ineengeslagen met recruitmentbureau Personato. Samen zetten zij een belangrijke stap om Noord-Limburg weer op de kaart te zetten als aantrekkelijke werkgeversregio voor IT talent.

De groeiambitie van ITSN komt voort uit een veranderende markt. Hans Hendrikx, Commercieel Directeur ITSN: "Waar klanten voorheen vroegen om de installatie van hardware en software, wordt die vraag steeds functioneler van aard. De hardware en software hebben plaatsgemaakt voor cloudoplossingen, en dat heeft impact op onze dienstverlening." Is de verhouding engineers-consultants in het bedrijf nu nog tachtig-twintig, over vijf jaar zal dit mogelijk omgekeerd zijn. "De technologische transformatie is niet alleen van invloed op onze organisatie en processen, maar zeker ook op de competenties van onze medewerkers. De ICT-ers die de achterkant van technische oplossingen inrichten, moeten nu meer dan ooit ook aan de voorkant capabel zijn om de eindgebruiker te kunnen ondersteunen. De focus van onze groeidoelstelling ligt dan ook vooral op de consultancy-tak", aldus Hendrikx. 
 

Zichtbaarheid

Om de groeiambitie en de verschuiving in het soort functies te kunnen verwezenlijken, is ITSN onlangs een partnership met recruitmentbureau Personato aangegaan. Samen zetten zij een belangrijke stap in het op de kaart zetten van Noord-Limburg als aantrekkelijke werkgeversregio. Hendrikx: "We zien dat talent uit deze regio vertrekt naar grootstedelijke gebieden, omdat ze denken dat daar de mooie banen voor het oprapen liggen. Wat ze niet weten, is dat onze regio diezelfde hoogwaardige functies biedt." Door samen met Personato te werken aan meer zichtbaarheid als werkgever, hoopt ITSN bij te kunnen dragen aan het voorkomen van verarming van de regio. "We moeten zichtbaar worden als aantrekkelijk werkgever en dat vraagt om meer dan alleen headhunting. Wij hebben het vertrouwen dat Personato ons aan de hand van data en analyse kan helpen op het gebied van profilering, en dat is precies wat we als werkgever in deze regio nodig hebben", aldus Hendrikx.
 

Ervaring en expertise

Jeroen Heijligers, Algemeen Directeur Personato, onderstreept het belang van het creëren van zichtbaarheid. "Onze regio heeft zoveel moois te bieden aan hoogopgeleid talent. We laten het alleen nog te weinig zien". Het partnership met ITSN is volgens Heijligers een mooie stap in de goede richting. "We identificeren ons met de uitstraling van ITSN en de regio waarin zij actief is: we bedienen dezelfde klanten, werken allebei in een uitbestedingsmarkt en lijken in veel opzichten op elkaar. ITSN blinkt uit in hun eigen vakgebied, en wij kunnen hen met onze ervaring en expertise op het gebied van recruitment verder laten groeien. Samen gaan we ervoor zorgen dat ITSN weer op het netvlies van talent in de regio komt."