Iedereen heeft weleens een baaldag en geen zin om naar het werk te gaan. Geen paniek dus. Overheersen deze dagen echter, dan is het wellicht tijd om je keuzes te herzien. Je brengt per slot van rekening tenminste een derde deel van je leven door op je werk. Zou zonde zijn als je niet van deze tijd geniet. Als een baan niet meer bij je past, zijn de signalen vaak al in een vroeg stadium aanwezig. Je moet ze alleen even herkennen. Bekijk de vijf signalen die wij het vaakst voorbij horen komen bij Personato.

“People Don't Leave Bad Companies, They Leave Bad Bosses”.

 1. Slechte relatie met je manager. “People Don't Leave Bad Companies, They Leave Bad Bosses”. Deze gevleugelde uitspraak willen we enigszins nuanceren; het ligt niet altijd aan de manager. Maar het kan natuurlijk gewoon zijn dat jullie elkaar niet liggen. Ga hierover in gesprek, probeer een oplossing te verzinnen. Maar verbetert de situatie niet, dan is het de hoogste tijd om verder te gaan kijken.
   
 2. Hierna wordt het wel beter… Je hebt jezelf al vier keer een dergelijke deadline gegeven. Want je bent niet gelukkig op je werk en het is tijd om te gaan. Maar je ploetert maar door en verzint elke keer een ander excuus waardoor je toch blijft. Stop hiermee. Als je al een aantal maanden ongelukkig bent op je werk, is het tijd om er iets aan te doen!
   
 3. Je salaris stijgt niet, maar je takenpakket wel. Je krijgt / pakt steeds meer verantwoordelijkheid. Er komt steeds meer op je bordje. Je wordt steeds belangrijker voor je werkgever. Maar je salaris blijft gelijk. Want daar is op dit moment geen budget voor. En het is duidelijk dat dit de komende tijd zo blijft. Werkt dit voor jou demotiverend? Dan is het tijd om een werkgever te zoeken die wél begrijpt hoe belangrijk het is dat je salaris aansluit bij je takenpakket.
   
 4. Stress. Onderschat niet hoeveel invloed stress op je leven kan hebben. In de verkeerde baan zitten vraagt veel van je. Als je lichaam aan de bel trekt, ben je eigenlijk al veel te ver gegaan en wordt het tijd om veranderingen door te voeren.
   
 5. Oprechte interesse ontbreekt. Heb jij helemaal niks met de producten die jullie maken of diensten die jullie aanbieden? Dan zit je waarschijnlijk op de verkeerde plek. Natuurlijk hoef je niet 24/7 over je werk te willen praten, maar als je geen enkel enthousiasme kunt opbrengen voor wat jullie doen, raak je snel uitgekeken op je werk.
Blog

Het opzeggen van je huidige baan

 • Suzanne Theeuwen
 • 9 januari 2019