Het is de valkuil van veel medewerkers... je werkt hard en je bent bereid extra verantwoordelijkheden op je te nemen, ook al behoren ze niet tot je takenpakket. En voor je het weet gaat men ervan uit dat dat jouw taken zijn. Ineens word jij benaderd om ‘je werk’ maar eens af te maken. Oftewel, je werkgever pakt in plaats van je vinger je hele hand. Zonder dat hier een enkele vorm van compensatie of beloning tegenover staat!

Een andere veel voorkomende situatie is dat je baas of je collega gaat lopen met jouw succes. Jouw inzichten worden ineens door iemand geïntroduceerd en hij of zij krijgt alle lof en eventuele beloning toegedeeld. Zonder jouw naam te noemen. En jij blijft gefrustreerd en ongemotiveerd achter. Komt één van deze situaties je iets te bekend voor? Dan behoor jij tot de categorie ‘ik verdien het wel, maar krijg het niet’-medewerkers. Maar schaam je niet, velen gingen je voor en zullen je voor blijven gaan. De oplossing is heel simpel, maar voor veel mensen in de praktijk toch erg moeilijk: kom voor jezelf op!

Behoor jij tot de categorie ‘ik verdien het wel, maar krijg het niet’-medewerkers? Laat het niet langer toe en kom voor jezelf op!

Praat in oplossingen

Omdat anderen het vaak nog niets eens doorhebben hoe jij je voelt, is het belangrijk om dit op een tactische manier te delen. Dus niet op een boze, felle manier; dan schieten je collega’s of je baas waarschijnlijk snel in de verdediging. Nee, deel je gevoel en begrip en benoem de zaken op een rustige manier zoals ze zijn. Deel voorbeelden en eerdere situaties zonder persoonlijk te worden. En stel oplossingen voor hoe volgens jou de situatie verbeterd kan worden.

Extra stappen zetten en af en toe je trots aan de kant zetten kunnen positief bijdragen aan jouw reputatie en promotiekansen. Maar haal je kop uit het zand als jij de credits verdient en laat je niet voor een karretje spannen. Anders zal jij, ondanks al je goede bedoelingen, toch niet krijgen wat je verdient...

Misschien vind je dit ook interessant?

Blog

Weten of sollicitatiegesprek goed ging?

  • Maud
  • 30 augustus 2018
Blog

Secundaire arbeidsvoorwaarden, terecht de eeuwige tweede?

  • Maud
  • 30 augustus 2018