De financiële dienstverlening is een branche die constant in beweging is. Aan de ene kant wordt advies vereenvoudigd, omdat steeds meer zaken gedigitaliseerd worden. Anderzijds wordt advies complexer; van puur hypotheekadvies naar financiële planning en de toegevoegde waarde in een hypotheektraject in plaats van alleen de levering van een hypotheekproduct. Dit vraagt om andere capaciteiten en eigenschappen van een adviseur. Ben jij de adviseur van de toekomst?

Steeds meer organisaties leggen de afgelopen periode de vraag om een hypotheekadviseur of financieel planner bij Personato neer. Dit kan verschillende oorzaken hebben. De huidige mensen kunnen niet mee in de nieuwe werkwijze van de organisatie, er wordt uitgebreid omdat het bedrijf groeiende is of er wordt geanticipeerd op de lage rente en het gaat misschien puur om een tijdelijke piek. Hoe je het ook wendt of keert; er is veel vraag naar goede hypotheekadviseurs. Deze vraag komt van heel diverse organisaties. Franchise organisaties, grote bancaire spelers, tussenpersonen en bijvoorbeeld start ups. Verschillende organisaties vragen verschillende mensen, maar toch vragen ze allemaal: de High Potential.

Franchise organisaties, grote bancaire spelers, tussenpersonen en start ups: verschillende organisaties vragen verschillende mensen, maar toch vragen ze allemaal om: de High Potential.

Maar wie is nu die High Potential en waar vinden wij die?

De echte High Potential op het gebied van hypotheekadvies is naar mijn idee iemand met een grote mate aan empathisch vermogen, een commerciële instelling die hem resultaat gedreven maakt en tot slot een hoge mate van integriteit, want het is natuurlijk van essentieel belang dat er een voor de klant juist en betrouwbaar advies komt te liggen.

Naast bovenstaande moet de High Potential hypotheekadviseur voor veel organisaties iemand zijn die makkelijk contact legt en het leuk vindt om te netwerken. Je creëert je eigen kennissenkring en daarmee wordt praktisch automatisch je agenda gevuld.

Wellicht sta je aan het begin van je carrière en heb je nu twee jaar ervaring op een interne functie. Als je de stap naar buiten wil maken zijn dit wat mij betreft zaken die jou enorm aan moeten trekken om deze ambitie waar te maken. Heb je al veel ervaring als hypotheekadviseur dan ben je de High Potential als je bovenstaande al doet of als je hierin mee wil veranderen.

Ga koffie drinken met mensen uit je netwerk, ga je oriënteren, want dit is het moment dat de markt sterk in beweging is!

Pak dat moment!

Mijn advies aan de High Potential, zowel junior als senior, luidt in ieder geval: ga koffie drinken met mensen uit je netwerk, ga je oriënteren, want dit is het moment dat de markt sterk in beweging is en bij alle soorten organisaties in de branche mogelijkheden liggen. Pak dat moment! En hey, als je dan toch met iedereen koffie gaat drinken, maak dan ook eens kennis met mij; wie weet wat wij voor elkaar kunnen betekenen!