Herken jij de signalen van werkstress?

Wist je dat werkstress beroepsziekte nummer één is? Van het langdurend psychisch verzuim (langer dan zes weken), valt een kwart van de werknemers uit door stress. Dit aandeel stijgt al jaren. Één verzuimdag kost een werkgever al snel € 250. Verzuim door stress en psychische klachten is te voorkomen, herken vroegtijdig de signalen!

Bij uitval door psychische klachten is een werkgever de werknemer gemiddeld zo'n 220 dagen kwijt.

Arboned.nl

Wat is werkstress?

Stress ontstaat wanneer de druk zo hoog is, dat je de grens van het persoonlijk aanpassingsvermogen overschrijdt. Stress in, of door de werksituatie noemen we werkstress. Je bent, of voelt je niet in staat om te voldoen aan de eisen van je werkomgeving. Een aantal belangrijke cijfers omtrent werkstress:

  • Een kwart van het langdurend psychisch verzuim is stress gerelateerd, dit percentage stijgt jaarlijks.

  • Een werknemer die uitvalt met een burn-out, zit gemiddeld acht maanden thuis.

  • Bij uitval door psychische klachten is de werkgever een werknemer gemiddeld 220 dagen kwijt.

  • Ongeveer een derde van de Nederlanders heeft last van slaapproblemen. Stress kan zorgen voor slaapproblemen en te weinig slaap zorgt ervoor dat je kwetsbaarder bent voor stress.

  • Bij een te hoge werkstress of burn-out zoekt het merendeel een nieuwe baan. Haal jij geen energie meer uit jouw huidige baan. Bekijk onze vacatures en zet een volgende stap in jouw carrière!

     

Symptomen van werkstress

De symptomen van werkstress zijn alertheid en concentratie. Je kunt veel doen in beperkte tijd. Bij ongezonde werkstress heeft je lichaam geen tijd om te herstellen. Je kunt je onrustig of moe voelen en er komt minder uit je handen. Je kunt ook snel geïrriteerd zijn of zelfs agressief. Ook fysieke klachten, zoals hoofdpijn of maag- en darmklachten kunnen een rol spelen. 

Voorkom werkstress

Er zijn verschillende energiebronnen die werkstress voorkomen. Denk aan carrièremogelijkheden en feedback, steun van collega’s en leidinggevenden en vrijheid bij het uitvoeren van de werkzaamheden. Gebrek hieraan kan leiden tot werkstress. Daarnaast heb je nog persoonlijke hulpbronnen. Dat zijn eigenschappen van de mensen om je heen die de omgeving op een succesvolle manier weerspiegelen en positief beïnvloeden. Denk aan sociale steun van thuis en begrip van collega’s.

Vijf tips die je meteen kunt toepassen!

1. Bewustwording
Het allerbeste is als je je bewust kunt worden van de stress die je hebt en hoe dit invloed op je heeft. Inzien dat er sprake is van een probleem helpt al bij het oplossen ervan. Door het lezen van dit artikel heb je waarschijnlijk de eerste stap al gezet, goed bezig!

2. Delen
Na de bewustwording is het fijn als je je probleem met iemand kunt bespreken. Probeer het te bespreken met een goede collega of met je partner. Bespreek waar je last van hebt en wat je daar eventueel aan zou kunnen doen.

3. Blijf naar jezelf kijken
Als je eenmaal bewust bent van werkstress en iemand hebt om het mee te delen, is het nog steeds belangrijk om naar jezelf te blijven kijken en regelmatig na te gaan hoe het nu gaat. Kan ik nog relativeren over mijn werk en kan ik nog op een realistische manier over dingen nadenken?

4. Rust en pauze
De belangrijkste tip is om tijdens en buiten werktijden meer rust en pauze te nemen. Het is in ieder geval heel nuttig om regelmatig even pauze te nemen van je werk. Dat je je kunt focussen op rust en ontspanning. En dat je ook af en toe afstand neemt door de telefoon uit te zetten, je mail even niet te checken en als het kan misschien even de natuur op te zoeken.

5. Beweging
Meer bewegen helpt ook om je hoofd leeg te maken en zo minder aan werk te denken. Lichaamsbeweging is een hele goede. Lekker even de natuur in of gewoon naar de sportschool.

Dit artikel is samengesteld met behulp van informatie van Arboned.nl.

Merk je dat je echt geen energie meer krijgt in je huidige baan?

Stop dan met doorbijten en kies voor jezelf. Ga er dan eens voor zitten en bekijk onze vacatures om een volgende stap in je carrière te vinden! Of neem vrijblijvend contact op met:

Milou Boots
Recruitment Consulent HR
Tel. 06 - 26 21 49 62
E-mail: m.boots@personato.nl