Secundaire arbeidsvoorwaarden worden vaak als minder belangrijk gezien dan de primaire variant binnen een arbeidsovereenkomst. Aan de secundaire arbeidsvoorwaarden wordt vaak minder aandacht en tijd geschonken in het arbeidsvoorwaarden gesprek. Ook in gesprekken in informele sfeer wordt vaak al snel gekeken naar het bruto- of nettobedrag dat maandelijks of jaarlijks binnenkomt. Terecht een eeuwige tweede?

Onder secundaire arbeidsvoorwaarden vallen onder andere zaken als een telefoon of auto van de zaak, een reiskostenvergoeding, een dertiende maand en een pensioenregeling. Het zijn de voorwaarden die jij en je werkgever afspreken naast je salaris. Sommige van deze onderdelen vallen in een grijs gebied, en worden door velen ook als primaire arbeidsvoorwaarden gezien. Enkele van deze voorbeelden hebben dan ook direct invloed op het uiteindelijke (netto) inkomen. Een eventuele dertiende maand is hier een goed voorbeeld van. Ook een telefoon of auto van de zaak kan een kostenbesparing opleveren waardoor onder de streep uiteindelijk meer over wordt gehouden.

Onder secundaire arbeidsvoorwaarden vallen onder andere zaken als een telefoon of auto van de zaak, een reiskostenvergoeding, een dertiende maand en een pensioenregeling. Het zijn de voorwaarden die jij en je werkgever afspreken naast je salaris.

Geen goed of fout

Het is in dit geval lastig om goed of fout aan te wijzen. De juiste balans tussen primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden is per geval verschillend. Daarnaast ben je vaak ook afhankelijk van je werkgever. Zij hebben vaak vaste voorwaarden voor werknemers waar niet zomaar van afgeweken kan worden. Voor bepaalde secundaire arbeidsvoorwaarden zoals bijvoorbeeld het aantal vakantiedagen is een wettelijk minimum ingesteld. Je werkgever mag hier alleen in positieve zin van afwijken.

Zoals al aangegeven is de juiste combinatie tussen de beide pakketten arbeidsvoorwaarden voor iedereen verschillend. Belangrijk is om goed beslagen ten ijs te komen. Zorg dat je research hebt gedaan. Bekijk welke secundaire arbeidsvoorwaarden voor jou uiteindelijk van meerwaarde kunnen zijn. Dit kan natuurlijk ook op de lange termijn het geval zijn. Doe research naar voorwaarden bij verschillende bedrijven, bekijk de CAO en gebruik je persoonlijke netwerk.

Onderschat de secundaire arbeidsvoorwaarden niet en besteed ook aan dit onderdeel van je contract voldoende aandacht. Staar je niet blind op je salaris, op andere onderdelen is ook (geld) te verdienen!

Staar je niet blind

Secundaire arbeidsvoorwaarden kunnen dus weldegelijk een groot verschil maken onder de streep. Onderschat ze dan ook niet en besteed ook aan dit onderdeel van je contract voldoende aandacht. Staar je niet blind op je salaris, op andere onderdelen is ook (geld) te verdienen!

Misschien vind je dit ook interessant?

Blog

Ben jij een ‘ik verdien het wel, maar krijg het niet’ medewerker?

  • Maud
  • 30 augustus 2018
Blog

Sollicitatiegesprek? Meet de sfeer en cultuur!

  • Marieke Penning de Vries
  • 6 augustus 2018