Een sollicitatiegesprek gaat vaak gepaard met twijfel na afloop. Ging het gesprek goed? Had ik niet beter op een andere manier kunnen reageren? Volgens Business Insider hoef je geen twijfel meer te hebben. Want hoewel we geen garanties geven, zou je aan de volgende negen signalen kunnen herkennen of je sollicitatiegesprek goed ging. 

1: Het gesprek duurt lang

'Time flies when you’re having fun.' In het geval van een sollicitatiegesprek is dit echt het geval. Als het gesprek langer heeft geduurd, wil dit zeggen dat de organisatie je graag beter wil leren kennen.

2: Je wordt rondgeleid

In de meeste gevallen is een rondleiding door je potentieel nieuwe werkomgeving een goed teken. Waarom? Omdat dit betekent dat ze investeren in je. Waarom zou je immers iemand een rondleiding geven, als je denkt dat deze persoon niet geschikt is voor de functie?

3. Je wordt vaak bij je naam genoemd

Raar, maar waar: als het bedrijf je tijdens het gesprek bij je naam noemt, wil dat vaak zeggen dat ze jou in het team visualiseren. Ze proberen je bij het team te betrekken.

4: Ze 'verkopen' de organisatie

Jouw gesprekspartner vertelt je alle mooie kanten van het bedrijf waar je solliciteert. Door de organisatie aan je te 'verkopen', willen ze indruk op je maken. En waarom indruk maken op een kandidaat die volgens hen niet geschikt is? Oftewel, een goed teken!

5: Positieve lichaamstaal

Let goed op de lichaamstaal van de sollicitatiecommissie. Zijn ze oprecht geïnteresseerd, lachen ze veel, maken ze veel oogcontact en leunt de commissie naar voren? Grote kans dat je hun oprechte interesse gewekt hebt. Goed bezig!

6: De arbeidsvoorwaarden worden vaker benoemd

Begint het bedrijf meermaals over de voordelen van de organisatie én de arbeidsvoorwaarden? Dan zit je waarschijnlijk gebakken. Hieruit blijkt namelijk vaak dat de kans groot is dat ze je een baan willen aanbieden.

7: Ze vragen je om referenties

Vragen je gesprekspartners je om referenties op te geven? Dan wil dat zeggen dat je een goede indruk hebt achtergelaten. Ze willen checken of je daadwerkelijk de juiste kandidaat bent!

8: En hoe nu verder?

Het bedrijf waar je solliciteert geeft je een uitgebreide versie van het vervolg van de sollicitatieprocedure. Indirect geeft dit misschien wel aan dat ze je graag willen meenemen in de verdere selectie.

9: Ze blijven maar praten

Het afscheid duurt lang. De recruiter blijft maar praten. Helemaal niet erg! Als de recruiters maar blijven praten, geeft dit een blijk van een goed gesprek. Ze willen deze indruk in stand houden en de positieve flow versterken. En dat ze extra tijd aan je willen besteden, is al helemaal een goed teken.

Duimen draaien maar!

Herken jij deze verschillende signalen in het sollicitatiegesprek dat je zojuist gevoerd hebt? We geven nogmaals geen garanties, maar het wijst erop dat je hopelijk snel een telefoontje kunt verwachten voor een volgende ontmoeting!

Misschien vind je dit ook interessant?

Blog

Sollicitatiegesprek? Meet de sfeer en cultuur!

  • Marieke Penning de Vries
  • 6 augustus 2018
Blog

Ben jij een ‘ik verdien het wel, maar krijg het niet’ medewerker?

  • Maud
  • 30 augustus 2018