Als je ergens anders aan de slag gaat is het normaal dat je eerst je huidige baan zult moeten opzeggen. De een heeft hier wat meer moeite mee dan de ander. Dit heeft natuurlijk ook te maken met de reden waarom je jouw huidige baan wilt opzeggen. Schuldig hoef jij je in ieder geval niet te voelen.

Voel je niet schuldig.

Het klinkt misschien een beetje bot maar niemand is onmisbaar en iedereen is vervangbaar. Houd dit ook goed in je achterhoofd. Er is namelijk geen reden om dagen met buikpijn rond te lopen omdat je zo opziet tegen het opzeggen van jouw baan.

Het moment is daar

Je hebt een afspraak gemaakt met je leidinggevende en gaat vertellen dat je jouw baan wilt opzeggen. Natuurlijk is jouw leidinggevende geïnteresseerd in het feit waarom je weggaat. Het beste is om dit gesprek open in te gaan en onthoud: eerlijkheid duurt het langst. Dat wil echter niet zeggen dat je jouw afsluitend gesprek negatief moet ingaan en afsluiten. Probeer het juist positief te houden, geef bijvoorbeeld aan dat jij jezelf wilt verder ontwikkelen en ergens anders een mooie kans hebt gekregen.

Wat te doen met een tegenvoorstel

Je hebt net tegen je baas gezegd dat je jouw baan wilt opzeggen maar ineens krijg je een tegenvoorstel. Je baas wilt dat jij blijft en komt met een nieuw en beter voorstel. Bijvoorbeeld:

-Meer salaris
-Promotie
-(nieuwe) auto van de zaak

Wat doe je dan? Wil je het voorstel serieus overwegen? Laat dan alles op papier zetten, en vraag om bedenktijd. Dit heb je nodig om het een tegen het ander af te kunnen zetten.

Knoop doorhakken

Je hebt het gesprek met je leidinggevende gehad, de knoop is doorgehakt...je gaat de organisatie verlaten. Vergeet dat niet dat je dit nog even officieel op papier moet zetten. Dit in de vorm van een ontslagbrief.