Klantcase: McDonald's Noord-Limburg

McDonald’s is een van de grootste restaurantketen ter wereld. McDonald’s Noord-Limburg is binnen dit wereldmerk een franchiseorganisatie van vijf McDonald’s restaurants (Venray, Venlo, Maasbree). Jaarlijks worden hier hamburgers, Franse frietjes en milkshakes verkocht aan meer dan drie miljoen gasten. Dat vraagt om voldoende personeel.

De uitdaging

De wervingsprocedure op restaurantniveau wordt op dit moment ondersteund door McDonald’s Nederland, echter ligt het werven van stafmedewerkers in handen van de franchiseorganisaties. Voor Luc Faassen, Algemeen Directeur McDonald’s Noord-Limburg, reden om op zoek te gaan naar een werving en selectiebureau dat hem daarbij kon ondersteunen. Luc: “Ik zoek in een recruitmentbureau professionele ondersteuning in het werven en selecteren van de juiste medewerker. Een expertise die ik zelf niet in huis heb. Ik kan zelf wel aan de slag gaan met vacatureteksten, maar ik weet niet hoe ik de juiste kandidaten kan bereiken.”

“Ik was op zoek naar professionele begeleiding en ondersteuning, een bureau dat de weg weet binnen de huidige arbeidsmarkt.”

Luc Faassen, Algemeen Directeur McDonald’s Noord-Limburg
Waarom er uiteindelijk gekozen is voor een samenwerking met Personato is volgens Luc heel simpel: “Personato is een bekende speler in de regio. Ik kom de naam vaak tegen, dat heeft mij getriggerd een kennismakingsgesprek aan te gaan. Ik heb in het verleden eerder met Personato samengewerkt. Bij de start van de samenwerking verwachtte ik daarom een sterke en professionele ondersteuning wat uiteindelijk zou leiden tot de beste kandidaten.”

Het resultaat

Luc is zeer tevreden over het resultaat: “Er hebben negentien sollicitanten gereageerd op de vacature. Van deze negentien personen heb ik zelf met vijf interessante kandidaten gesproken. En met succes! Uiteindelijk hebben we de geschikte kandidaat gevonden. Naar mijn optiek is de recruitmentvideo echt de belangrijkste succesfactor in het proces geweest.”

Ook de samenwerking met Personato ziet Luc als een belangrijke toegevoegde waarde. Luc: “Ik ben zeer te spreken over de samenwerking met Personato. Deze was persoonlijk, intensief én professioneel. Het contact met de consultants was prettig en is mij sterk bijgebleven. Personato heeft zich heel goed verdiept in McDonald’s Noord-Limburg als organisatie. Er is vanuit dat perspectief een vacaturetekst opgesteld en dit heeft geresulteerd in een persoon die ook echt bij onze organisatie past. Ik zou Personato daarom zeker aanbevelen bij andere bedrijven.”

Vind net als McDonald’s Noord-Limburg jouw nieuwe medewerker met de hulp van Personato

Wil je zelf ook stappen zetten in het snel vinden van kwalitatief personeel? Neem dan vrijblijvend contact op met:

Milou Boots
Recruitment Consultent HR
Tel. 06 - 26 21 49 62
E-mail: m.boots@personato.nl
 

Misschien vind je dit ook interessant?

Whitepaper

Whitepaper: Ik ben toch geen recruiter?!

  • Personato
  • 14 augustus 2018
Succesverhaal

“Door de snelle en persoonlijke ondersteuning van Personato vond ik een nieuwe uitdaging!”

  • Personato
  • 27 februari 2019