Nieuwsbrief

Inschrijven bij Personato

Direct inschrijven

Het duurt maar 1 minuut!

icon-accept Eenvoudig vacatures bekijken, opslaan en direct solliciteren.
icon-accept Je wordt door onze consultants benaderd bij een passende vacature.
icon-accept Je hebt de mogelijkheid de nieuwste vacatures te ontvangen via email.
   

Nieuws

Tips voor een succesvolle salarisonderhandeling

Goed nieuws! Na een aantal sollicitatiegesprekken word je uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardelijk gesprek; een cruciaal en spannend moment voor je toekomst. Zowel jij als je toekomstige werkgever willen er samen uitkomen en met een tevreden gevoel naar huis gaan. Maar je hebt beiden een ander belang. Hoe vergroot je je kansen op succesvolle onderhandelingen?

Lees meer...

5 tips voor een succesvol video-interview als sollicitatiegesprek

Het wordt de laatste jaren steeds vaker toegepast: een video-interview als kennismakingsgesprek in een sollicitatietraject. Ook bij Personato merken we dat solliciteren via Skype of Facetime in sommige situaties heel handig is. Heb je binnenkort een dergelijk gesprek, bereid je dan goed voor middels onze 5 tips. Een video-interview vraagt immers om een andere aanpak dan een live interview of normaal telefoongesprek.

Lees meer...

5 tips voor het aantrekken van toptalent!

Het wordt voor bedrijven steeds moeilijker om toptalent te vinden, boeien en binden. Er zijn echter verschillende manieren om de aandacht van deze talenten te vangen en je als bedrijf te onderscheiden van de concurrentie. Personato heeft 5 tips verzameld voor het aantrekken van toptalent voor uw bedrijf.

Bouw aan je employer brand

Employer branding is het beïnvloeden van uw bedrijfsimago tot een geweldige plek om te werken. In de ‘War on talent’ is dit wellicht wel het belangrijkste onderdeel bij het aantrekken van toptalent. Zorg ervoor dat u een beter imago krijgt dan uw concurrenten. Onderzoek wat uw bedrijf zo uniek maakt, blijf creatief in u uitingen en anticipeer op de veranderende wensen van uw doelgroep.

Zorg voor een sterke bedrijfscultuur

Naast het bedrijf aantrekkelijk maken voor de buitenwereld, is intern ook veel te winnen. Hierbij doelen we niet op gastronomische lunches of uitgebreide spelkamers. Zorg er simpelweg voor dat uw bedrijf een plek is waar mensen graag elke dag met veel plezier heen komen!

Zorg voor goede functiebeschrijvingen

De functiebeschrijving is vaak de eerste indruk een bedrijf. Besteedt hier daarom veel aandacht aan. Kies in je taalgebruik voor een stijl die bij de cultuur van je organisatie past en zorg dat deze in overeenstemming is met je gewenste uitstraling.

Bied unieke en aantrekkelijke voordelen

Een manier om u te onderscheiden van de tientallen andere bedrijven waar een werkzoekende kan solliciteren, is unieke en aantrekkelijke voordelen bieden. Dit is vooral belangrijk bij het werven van Millennials. Dit zijn mensen die geboren zijn tussen 1982 en 2001. 78 procent van deze groep wil graag bij een innovatief bedrijf werken. Flexibele werktijden, een fitness-lidmaatschap of trainingen zijn voorbeelden van voordelen waar u deze groep mee kunt triggeren.

Geef uw medewerkers aandacht op de corporate website

Toptalent wilt werken voor een bedrijf waar individuen het verschil kunnen maken. Een manier om dit te laten blijken is uw medewerkers uitgebreid aandacht geven op de corporate website. Voorbeelden zijn het plaatsen van foto's met een leuke bio, video's van werknemers op het werk of een ‘werknemer van de maand’. Hiermee laat je zowel aan huidig, als aan nieuw talent zien dat je de werknemers waardeert.

Hopelijk kunnen deze tips helpen om op te opvallen t.o.v. je concurrentie. Maak je bedrijf een plek waar mensen willen werken!

Nieuwe collega's? Zo onthoud je de namen!

Paniek! Je bent nét aan de eerste nieuwe collega voorgesteld en je bent nu de naam al vergeten. Het is je eerste werkdag bij je nieuwe werkgever en er staan nog veel meer namen op het programma vandaag. Hoe zorg je ervoor dat je de namen toch onthoudt?

Lees meer...

Ontslag nemen bij je werkgever, hoe pak je dit aan?

De tijd is aangebroken om ontslag te nemen. Hoewel je in gedachten misschien al lang vertrokken bent, zijn er nog wel een aantal formele stappen te nemen voor het beëindigen van een arbeidsovereenkomst. Hier willen wij je vanuit Personato zo goed mogelijk bij ondersteunen, zodat je met een frisse start kan beginnen bij je nieuwe werkgever, maar ook met een goed gevoel je huidige organisatie kan verlaten.

Lees meer...

Nieuwe baan? Zo neem je afscheid in stijl

Gefeliciteerd, je hebt een nieuwe baan! Nog een maandje uitwerken en je nieuwe uitdaging kan beginnen. Maar wat de reden van de overstap ook is, het is belangrijk dat je vertrek bij je huidige werkgever op een nette en professionele manier gebeurt. Dit zijn onze tips voor een afscheid in stijl.

Lees meer...

Een open sollicitatie bij Personato: 7 redenen waarom dit een goed idee is

Een open sollicitatie sturen naar een bedrijf waar je graag wilt werken, maar geen vacature speelt… Heel normaal toch? Zeker! Maar wist je dat je bij Personato exact hetzelfde kunt doen? Wanneer je een open sollicitatie doet bij Personato zullen onze consultants direct je CV bekijken en beoordelen. Wanneer ze aansluiting zien met een van onze vacatures of bedrijven zullen ze spoedig contact met je opnemen. Hierbij 7 redenen waarom het een goed idee is om een open sollicitatie te doen bij Personato. 

open sollicitatie

Lees meer...

Zo voel jij je ’s ochtends fitter!

Een gebrek aan fitheid heeft invloed op de kwaliteit van je (werk)dag. Ook al slaap je genoeg of heb je geen baby die je ’s nachts wakker houdt; het kan zijn dat je je ’s ochtends gewoon niet fit voelt. Een sterke bak koffie is dan meestal niet voldoende. Er zijn manieren om hier iets aan te doen..

Lees meer...

Vind je nieuwe baan deze zomer

Of je er nou tijdens je vakantie achter komt dat je huidige baan niet de juiste is (‘Ik heb echt geen zin om na de vakantie weer aan het werk te gaan’) of dat je momenteel zonder werk zit; de zomermaanden zijn een ideaal moment om daar verandering te brengen.

Lees meer...

© 2017 Personato Werving en Selectie Design, realisatie en hosting: Emixion®
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten