Nieuwsbrief

Inschrijven bij Personato

Direct inschrijven

Het duurt maar 1 minuut!

icon-accept Eenvoudig vacatures bekijken, opslaan en direct solliciteren.
icon-accept Je wordt door onze consultants benaderd bij een passende vacature.
icon-accept Je hebt de mogelijkheid de nieuwste vacatures te ontvangen via email.
   

5 tips voor het aantrekken van toptalent!

Het wordt voor bedrijven steeds moeilijker om toptalent te vinden, boeien en binden. Er zijn echter verschillende manieren om de aandacht van deze talenten te vangen en je als bedrijf te onderscheiden van de concurrentie. Personato heeft 5 tips verzameld voor het aantrekken van toptalent voor uw bedrijf.

Bouw aan je employer brand

Employer branding is het beïnvloeden van uw bedrijfsimago tot een geweldige plek om te werken. In de ‘War on talent’ is dit wellicht wel het belangrijkste onderdeel bij het aantrekken van toptalent. Zorg ervoor dat u een beter imago krijgt dan uw concurrenten. Onderzoek wat uw bedrijf zo uniek maakt, blijf creatief in u uitingen en anticipeer op de veranderende wensen van uw doelgroep.

Zorg voor een sterke bedrijfscultuur

Naast het bedrijf aantrekkelijk maken voor de buitenwereld, is intern ook veel te winnen. Hierbij doelen we niet op gastronomische lunches of uitgebreide spelkamers. Zorg er simpelweg voor dat uw bedrijf een plek is waar mensen graag elke dag met veel plezier heen komen!

Zorg voor goede functiebeschrijvingen

De functiebeschrijving is vaak de eerste indruk een bedrijf. Besteedt hier daarom veel aandacht aan. Kies in je taalgebruik voor een stijl die bij de cultuur van je organisatie past en zorg dat deze in overeenstemming is met je gewenste uitstraling.

Bied unieke en aantrekkelijke voordelen

Een manier om u te onderscheiden van de tientallen andere bedrijven waar een werkzoekende kan solliciteren, is unieke en aantrekkelijke voordelen bieden. Dit is vooral belangrijk bij het werven van Millennials. Dit zijn mensen die geboren zijn tussen 1982 en 2001. 78 procent van deze groep wil graag bij een innovatief bedrijf werken. Flexibele werktijden, een fitness-lidmaatschap of trainingen zijn voorbeelden van voordelen waar u deze groep mee kunt triggeren.

Geef uw medewerkers aandacht op de corporate website

Toptalent wilt werken voor een bedrijf waar individuen het verschil kunnen maken. Een manier om dit te laten blijken is uw medewerkers uitgebreid aandacht geven op de corporate website. Voorbeelden zijn het plaatsen van foto's met een leuke bio, video's van werknemers op het werk of een ‘werknemer van de maand’. Hiermee laat je zowel aan huidig, als aan nieuw talent zien dat je de werknemers waardeert.

Hopelijk kunnen deze tips helpen om op te opvallen t.o.v. je concurrentie. Maak je bedrijf een plek waar mensen willen werken!

© 2018 Personato Werving en Selectie Design, realisatie en hosting: Emixion®
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten