Nieuwsbrief

Inschrijven bij Personato

Direct inschrijven

Het duurt maar 1 minuut!

icon-accept Eenvoudig vacatures bekijken, opslaan en direct solliciteren.
icon-accept Je wordt door onze consultants benaderd bij een passende vacature.
icon-accept Je hebt de mogelijkheid de nieuwste vacatures te ontvangen via email.
   

8 tips om dat heerlijke vakantiegevoel vast te houden

Je hebt net een verkwikkende vakantie achter de rug, maar voor je het weet zit je terug in die oude vertrouwde werksleur. Wat zou het fijn zijn als je dat heerlijke vakantiegevoel wat langer vast kon houden. Uit heel wat onderzoeken blijkt dat een groot deel vakantiegangers niet uitgerust van zijn of haar vakantie terugkeert, of dat het vakantiegevoel al na één week is verdwenen.

Vakantie is een 'krachtig middel om te herstellen van werk'. Uit een onderzoek uit de Verenigde Staten blijkt dat mensen die jarenlang niet op vakantie zijn geweest, een groter risico lopen op ziekten en overlijden op jongere leeftijd dan mensen die regelmatig vrij nemen.

Maar hoe hou je dat vakantiegevoel de volgende keer nou ietsjes langer vast? 8 tips:

Tip 1 - Zorg voor een zachte landing

Gun je lichaam en geest minstens een dag om in je dagelijkse routine te komen. Geniet van het feit dat je gefocust en zonder al te veel stoorzenders aan je eerste werkdagen kunt beginnen. En waak erover dat je alle goede voornemens die je tijdens je vakantie hebt gemaakt niet meteen aan de kant schuift.

Tip 2 - Bepaal je prioriteiten

Op je eerste werkdag lijkt alles even druk. De kunst bestaat erin om het gevoel van urgentie geen kans te geven. Neem de tijd om overzicht te krijgen en bepaal dan wat je eerst gaat aanpakken.

Tip 3 - Maak een praatje

Schiet niet meteen in de drukdrukdruk-modus waarbij je alles en iedereen straal voorbijloopt. Bijpraten met collega’s, medewerkers en je baas is belangrijk. Na het uitwisselen van de vakantieverhalen kun je ook even informeren naar de gebeurtenissen op kantoor. Zo ben je op korte tijd weer bij.

Tip 4 - Stel niet uit wat je meteen kunt doen

Een gouden regel waarmee je die eerste dag(en) op het werk heel wat tijd kunt winnen: stel niet uit wat je meteen kunt afhandelen. Mails en post die wat meer tijd vragen, plan je in je agenda.

Tip 5 - Stel een werkplanning op

Neem je to do-lijst en je prioriteitenlijst (die je voor je vakantie hebt opgesteld) door en leg vast wat je wanneer gaat doen. Plan goed, dat geeft grip op je tijd. De dag(en) erop kun je opgeruimd, goed georganiseerd en met opgeladen batterijen aan de slag.

Tip 6 - Geef je agenda ademruimte

Plan niet je hele agenda onmiddellijk vol. Het is immers niet de bedoeling dat je binnen de kortste keren weer van taak naar taak holt en dat je boordevol stress zit.

Tip 7 - Houd het vakantiegevoel vast

Zet een souvenir op je bureau, ga lunchen bij de pizzeria of de Spaanse tapasbar om de hoek, of neem van thuis een heerlijk Grieks slaatje mee.

Tip 8 - Plan meteen een nieuwe vakantie

Leuk toch, dat vooruitzicht op een nieuwe vakantie? Een weekendje weg kan ook. Leg dit vast in je agenda, dan ben je tenminste zeker dat je dit 'cadeautje' niet zult moeten missen. Zo heb je meteen iets om naar uit te kijken en zal stress geen kans krijgen!

© 2018 Personato Werving en Selectie Design, realisatie en hosting: Emixion®
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten