Nieuwsbrief

Inschrijven bij Personato

Direct inschrijven

Het duurt maar 1 minuut!

icon-accept Eenvoudig vacatures bekijken, opslaan en direct solliciteren.
icon-accept Je wordt door onze consultants benaderd bij een passende vacature.
icon-accept Je hebt de mogelijkheid de nieuwste vacatures te ontvangen via email.
   

Waar moet een goede foto voor je CV aan voldoen?

We begrijpen dat foto’s van jezelf (laten) maken niet eenieders favoriete bezigheid is, maar een goede foto kan erg belangrijk zijn voor een sollicitatie. Het is een van de eerste dingen die Recruiters opvallen wanneer zij een CV ontvangen. Nog altijd zien we veel CV’s en LinkedIn profielen waarin te weinig aandacht is geschonken aan de foto.

Je zult niet snel afgewezen worden vanwege een foto, maar een goede en professionele foto laat meteen een betere indruk achter dan wanneer een feestfoto, vakantiefoto of onduidelijke foto gebruikt wordt.

8 tips voor een betere foto

Hieronder vindt je 8 tips voor een betere foto. Houd hierbij altijd in gedachten wat het doel is van je CV of je profiel. Wij vinden daarnaast dat je binnen de grenzen creatief en onderscheidend moet proberen te zijn.

  1. Gebruik een recente foto. Je moet nog wel lijken op de persoon op de foto als je op gesprek wordt uitgenodigd. Denk bijvoorbeeld aan zaken als dezelfde bril, haarstijl etc.!

  2. Zorg voor een verzorgd portret. Het komt veel professioneler over als je een foto plaatst die duidelijk voor dit doel gemaakt is en niet een uitgeknipte vakantiefoto gebruikt. Pas zoveel mogelijk de gebruikte foto aan op het doel of de organisatie waarnaar je solliciteert. Voor een creatieve functie kan een creatieve foto juist doorslaggevend zijn.

  3. Aansluitend aan punt twee volgt de kledingkeuze. Zorg ook hier voor een logische keuze bij je sollicitatie.

  4. Gebruik liever geen pasfoto. Deze moet tegenwoordig aan strenge eisen voldoen waardoor iedereen er hetzelfde uitziet. Probeer onderscheidend en creatief te zijn.

  5. Gebruik bij voorkeur geen selfie. Door het gebruik van een selfie lijkt het alsof je weinig moeite hebt genomen voor de foto.

  6. Zorg dat de foto niet van te ver af is genomen. Vaak worden op professionele foto’s alleen hoofd en eventueel schouders afgebeeld.

  7. Let op de afmetingen van je foto. Het verkleinen of vergroten van een foto kan de verhoudingen van een foto scheeftrekken. Verklein de foto tot maximaal 100kb. Let hierbij wel op dat de foto scherp blijft. Veel Social Media platformen gebruiken vaste formaten voor het plaatsen van foto’s. Probeer je hier zoveel mogelijk aan te houden.

  8. Let ook op foto's die je gebruikt op andere Social Media. Een recruiter checkt veelal je LinkedIn, Facebook en\of Twitter profiel. Een consistent beeld geeft aan dat je er mee bezig bent en erover na hebt gedacht.
© 2018 Personato Werving en Selectie Design, realisatie en hosting: Emixion®
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten