Nieuwsbrief

Inschrijven bij Personato

Direct inschrijven

Het duurt maar 1 minuut!

icon-accept Eenvoudig vacatures bekijken, opslaan en direct solliciteren.
icon-accept Je wordt door onze consultants benaderd bij een passende vacature.
icon-accept Je hebt de mogelijkheid de nieuwste vacatures te ontvangen via email.
   

Wat draag je naar een sollicitatiegesprek?

Wat draag je naar een sollicitatiegesprek in andere landen? Het zijn de kleine details waar je als sollicitant in het buitenland op moet letten. Wil je weten welke? Check ze hieronder!

Duitsland – Mannen, trek je jasje niet uit!

Mannen dragen donkere pakken, een stropdas en witte blouses. Vrouwen dragen over het algemeen ook donkere mantelpakjes met witte blouses of zakelijke jurken. Mannen dienen hun jasje niet uit te doen of hun stropdas niet af te doen, voordat hun Duitse gesprekspartner dit doet. Vrouwen wordt aangeraden om niet overdreven veel make-up te dragen en om sieraden en accessoires neutraal te houden. Ook is het belangrijk voor vrouwen om geen diep decolleté of kort rokje te dragen.

Personato vaknieuws: Wat draag je naar een sollicitatiegesprek?

China – Vrouwen, geen hoge hakken.

De dresscode in China kun je het beste omschrijven als ‘conservatief maar comfortabel’. Kleuren die je veel terugziet zijn donkergrijs, zwart of marineblauw. Het is in China uit den boze om als vrouw hoge hakken aan te trekken of een blouse met een laag decolleté te dragen. Mannen kunnen geen t-shirt, jeans of broek met smalle pijpen aantrekken. Dit zien Chinezen niet als acceptabele kleding.

Chili en Argentinië – Vrouwen, wel hoge hakken!

In Chili en Argentinië kun je wel stellen dat het voor vrouwen verplicht is om hakken te dragen. Alle vrouwen dragen hier namelijk hakken. Investeer wat extra tijd in het samenstellen van je outfit; je kledingkeuze zegt hier wat over je persoonlijkheid. Zwart en wit zijn over het algemeen kleuren die altijd kunnen.

Hong Kong – Draag iets roods.

In Hong Kong kan het dragen van een rode blouse, stropdas of een ander rood kledingstuk positief uitpakken. Rood wordt hier namelijk als een gelukskleur gezien. De kleur wit wordt echter geassocieerd met de dood; deze dient dus zoveel mogelijk vermeden te worden. Verder zal een chique horloge of een elegante ketting helpen om indruk te maken.

Rusland – Poets je schoenen.

In Rusland straal je met het dragen van een pak professionaliteit uit. Een belangrijke tip voor een sollicitatie in Rusland is dat colberts hier altijd worden aangehouden. Ook wordt het op prijs gesteld als je schoenen er netjes gepoetst uit zien.

Japan – Steek je hoofd niet boven het maaiveld.

In Japan is het de bedoeling dat je je kledingkeuze af laat hangen van je status. Japanners kleden zich naar hun positie en proberen er niet te veel uit te springen qua stijl. Of zoals de Japanners zelf zeggen: ‘De spijker die uitsteekt krijgt een klap met de hamer.’

Als vrouw kun je in Japan niet aankomen met een broek, dit wordt als zeer beledigend gezien. En wanneer ze hakken dragen moeten ze zorgen dat ze niet groter zijn dan eventuele mannelijke gesprekspartners.

India – Ga helemaal los!

En dan tot slot, in India kun je helemaal los gaan! Felle kleuren worden hier zeer op prijs gesteld, ook bij vrouwen. Het blijft natuurlijk wel noodzaak dat je er netjes opstaat.

© 2018 Personato Werving en Selectie Design, realisatie en hosting: Emixion®
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten