Nieuwsbrief

Inschrijven bij Personato

Direct inschrijven

Het duurt maar 1 minuut!

icon-accept Eenvoudig vacatures bekijken, opslaan en direct solliciteren.
icon-accept Je wordt door onze consultants benaderd bij een passende vacature.
icon-accept Je hebt de mogelijkheid de nieuwste vacatures te ontvangen via email.
   

Arbeidsmarkt blijken belangrijk thema voor stemmers

Maar liefst 48 procent laat zijn of haar stemkeuze beïnvloeden door de plannen van de politieke partijen m.b.t. van de arbeidsmarkt. Dat blijkt uit recent onderzoek van Indeed i.s.m. Team Vier. De reden hiervoor is de perceptie van 55% van de respondenten dat de politiek de huidige problemen op de arbeidsmarkt niet serieus neemt. Hierbij is het wel opvallend dat 42% van de stemgerechtigden de inhoud van de verziekingsprogramma’s inzake dit onderwerp niet kennen.

Personato vaknieuws: Arbeidsmarkt belangrijk thema voor stemmers

Werkloosheid belangrijkste arbeidsmarktthema

De belangrijkste arbeidsmarktthema’s die volgens de Nederlandse kiezers de meeste prioriteit hebben, zijn werkloosheid (23%), jongerenwerkloosheid (13%), gelijke salarissen voor mannen en vrouwen met dezelfde functie (11%) en het in dienst nemen van 50-plussers (11%)

Invloed van automatisering op werk

Kijkende naar de toekomst van de arbeidsmarkt, verwacht 67% van de kiezers dat automatisering de komende tien jaar een grote invloed zal hebben op de arbeidsmarkt. Echter denkt maar 57% dat dit direct invloed zal hebben op hun baan.

Onduidelijkheid

Uit het onderzoek blijkt dat er nog veel onduidelijkheid is: kiezers weten niet met welke arbeidsmarktthema’s de verschillende partijen zich precies bezighouden. Met de Tweede Kamerverkiezingen in zicht, is er voor politici nog veel werk aan de winkel om dit voor de kiezers duidelijk te maken.

© 2018 Personato Werving en Selectie Design, realisatie en hosting: Emixion®
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten