Nieuwsbrief

Inschrijven bij Personato

Direct inschrijven

Het duurt maar 1 minuut!

icon-accept Eenvoudig vacatures bekijken, opslaan en direct solliciteren.
icon-accept Je wordt door onze consultants benaderd bij een passende vacature.
icon-accept Je hebt de mogelijkheid de nieuwste vacatures te ontvangen via email.
   

Tips voor het schrijven van een motivatiebrief

De motivatiebrief is en blijft een belangrijk onderdeel van een sollicitatieprocedure. Het is een goed handvat voor de recruiter om jouw carrière pad te begrijpen en hij kan hieruit goed aflezen wat jouw motivatie is om te solliciteren.

 Bij het schrijven van een motivatiebrief is het handig om de volgende tips bij de hand te houden: 

motivatiebrief

  • Weet waar je solliciteert. Check de website, bekijk video’s, kijk naar recent nieuws rondom je potentiële nieuwe werkgever. Wellicht zie of voel je dingen waarop je kunt inspringen in je motivatiebrief.

  • Schrijf een pakkende openingszin. Net als in de kroeg is de openingszin vaak bepalend voor je succes. Dus vermijdt clichés en start je motivatiebrief met een originele openingszin die niemand aan ziet komen.

  • Bewijs dat je geschikt bent. Vertel niet dat je altijd al bij een theater zou willen werken, maar vertel bijvoorbeeld dat je zelf in de muziek zit, vaste bezoeker bent en daardoor echt de passie zit om in deze sector te werken.

  • Beantwoord de drie belangrijkste kernwaarden. Waarom wil je juist hier werken? Waarom ben jij de beste kandidaat voor de vacature? Waarom ben je zo enthousiast over de baan?

  • Laat zien wie je bent als persoon. Vertel gerust iets over jezelf in je motivatiebrief; dat helpt de recruiter beoordelen of je past binnen het team of de bedrijfscultuur.

  • Schrijf een geweldige slotzin. Eigenlijk net zo belangrijk als de openingszin, is de slotzin. Ben ook hierin origineel en zorg dat je opvalt tussen de stapel andere motivatiebrieven!

  • Vermijd spelfouten. Dit lijkt heel logisch, maar gaat nog altijd bij heel veel sollicitanten fout. Ben secuur en laat iemand anders de motivatiebrief ook lezen.

  • Maak een PDF van je brief. Dit komt gewoon veel netter over en de motivatiebrief zal er precies zo uitzien zoals jij hebt bedoeld. In Word doe je dat zo: Bestand - Opslaan als...- Bestandsindeling - PDF.
© 2018 Personato Werving en Selectie Design, realisatie en hosting: Emixion®
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten