Nieuwsbrief

Inschrijven bij Personato

Direct inschrijven

Het duurt maar 1 minuut!

icon-accept Eenvoudig vacatures bekijken, opslaan en direct solliciteren.
icon-accept Je wordt door onze consultants benaderd bij een passende vacature.
icon-accept Je hebt de mogelijkheid de nieuwste vacatures te ontvangen via email.
   

Zo ga je met een gerust gevoel op vakantie

Eindelijk vakantie! Tijd om te ontspannen. Toch? De praktijk leert ons iets anders. De eerste dagen van de vakantie worden 9 in 10 gevallen nog veel werk gerelateerde zaken geregeld. Snel nog even je mailtjes checken, een kort telefoontje aannemen; noem maar op. Dit is makkelijk te voorkomen. Check onze tips om vanaf dag 1 écht vakantie te vieren!

Out of office reply

Zorg dat je email een automatisch antwoord geeft, waarmee de zender ook écht verder kan. Dus niet alleen ‘ik ben er even niet..’ Verwijs bijvoorbeeld naar een collega die wel op kantoor is en laat weten wanneer je terug bent. Je kunt onderstaand voorbeeld gebruiken:

Beste heer / mevrouw,

Ik ben op dit moment niet aanwezig i.v.m. vakantie. Vanaf maandag 4 september sta ik weer tot uw beschikking. Voor dringende zaken kunt u contact opnemen met mijn collega [naam collega] via [emailadres collega].

Met vriendelijke groet,

{Uw naam]

Laat je collega’s ver van tevoren weten wanneer je vakantie is

Dringende vragen kunnen hierdoor tijdig worden beantwoord, waardoor de kans kleiner is dat ze je hiervoor moeten benaderen terwijl je vakantie hebt. Deze ‘heads up’ zorgt er tevens voor dat je zonder schuldgevoel (je hebt ze immers tijdig geïnformeerd) kunt besluiten pas na je vakantie te reageren.

Maak je werk af!

Deze tip klinkt erg voor de hand liggend, maar gaat nog al te vaak fout. Hierdoor heb je het voor je vakantie waarschijnlijk een stukje drukker, maar zorgt er wel voor dat je met een gerust gevoel op je strandstoeltje kunt gaan sippen aan je welverdiende mojito.

Durf je mail en werktelefoon uit te zetten

Het blijkt voor de Nederlandse werknemer een hele lastige overweging: het contact verbreken met je werk. Al is het maar voor eventjes. Toch is dit dé manier om even echt af te schakelen. Dus zet die notificaties uit en laat je werktelefoon op je nachtkastje liggen! Je hebt hard genoeg gewerkt om op vakantie te kunnen, dus geniet er dan ook van.

Ruim je bureau op

Een opgeruimd bureau zorgt voor een opgeruimd hoofd. Onbewust vertrek je met een veel rustiger gevoel op vakantie, wanneer hier even de tijd voor neemt. En na je vakantie, wanneer je weer terugkeert naar je werkplek, zorgt dit meteen voor een frisse start!

Fijne vakantie!

© 2018 Personato Werving en Selectie Design, realisatie en hosting: Emixion®
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten