Nieuwsbrief

Inschrijven bij Personato

Direct inschrijven

Het duurt maar 1 minuut!

icon-accept Eenvoudig vacatures bekijken, opslaan en direct solliciteren.
icon-accept Je wordt door onze consultants benaderd bij een passende vacature.
icon-accept Je hebt de mogelijkheid de nieuwste vacatures te ontvangen via email.
   

Zo maak je een vliegende start bij je nieuwe werkgever!

De start van je nieuwe baan is altijd een spannend moment. Je wilt een goede indruk maken op je collega’s en meteen van waarde zijn, maar weet nog niet hoe alles werkt binnen het bedrijf. Wij helpen je graag op weg met een aantal bruikbare tips!

Observeer en respecteer de basisregels

Elke organisatie heeft zijn eigen (ongeschreven) regeltjes, dus verdiep je hier goed in en kijk eerst de kat uit de boom. Wees je bewust van de werktijden, kledingvoorschriften, lunchgewoontes, etc. Door netjes op tijd te komen toon je automatisch al interesse. Door je goed te kleden, val je niet uit de toon. Het zijn kleine dingen die vaak wel erg worden gewaardeerd door je collega’s en je werkgever. Zo maak je meteen een goede indruk!

Leer je collega’s kennen

Waarschijnlijk wordt je tijdens je eerste werkdag opgevangen door je leidinggevende die samen met jou een rondje maakt door het bedrijf. Het is echter slim om in je eerste weken ook zelf regelmatig een rondje te lopen om iedereen beter te leren kennen. Toon interesse in de mensen; uiteindelijk ga je immers heel wat uren samenwerken, dus is het leuk en goed om te weten met wie je nu precies werkt.

Namen onthouden

Het zal in het begin lastig zijn om alle namen te onthouden, maar besteedt hier genoeg aandacht aan. Bestudeer het organogram of bekijk het smoelenboek op de bedrijfswebsite, want niets komt ongeïnteresseerder over dan iemands naam steeds niet weten of je nogmaals aan dezelfde collega voorstellen.

Stel veel vragen

Vragen stellen betekent dat je geïnteresseerd bent. Het is een groot misverstand dat je alles al zou moeten weten. Vragen stellen betekent dat je écht wilt snappen wat er gebeurt, dat je het bedrijf wilt leren kennen en uiteindelijk je werkzaamheden goed wilt uitvoeren.

Wordt iets altijd al op een bepaalde manier gedaan, maar denk je dat het anders kan? Wees hierin niet al te eigenwijs, maar neem ook zeker niet alles voor lief.

Zet je voor de volle 100% in

Jij bent uiteindelijk gekozen voor je nieuwe fantastische baan. Dus heb vertrouwen in jezelf en ga ervoor! Zet hierbij vooral de eerste weken je baan op plaats één. Sla dus eens een feestje over en geef je energie aan je nieuwe werkgever. Daar heb je op de lange termijn alleen maar profijt van!

© 2018 Personato Werving en Selectie Design, realisatie en hosting: Emixion®
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten