Nieuwsbrief

Inschrijven bij Personato

Direct inschrijven

Het duurt maar 1 minuut!

icon-accept Eenvoudig vacatures bekijken, opslaan en direct solliciteren.
icon-accept Je wordt door onze consultants benaderd bij een passende vacature.
icon-accept Je hebt de mogelijkheid de nieuwste vacatures te ontvangen via email.
   

Genomineerd voor "Most Influential Recruitment Talent 2017"

Sourcer binnen Personato, wat betekent dat eigenlijk? Dit is een vraag die ik regelmatig krijg vanuit mijn familie en vrienden. Het wordt een steeds belangrijkere term binnen de recruitmentwereld en is volgens mijn visie een onmisbare stap geworden in het recruitment proces. Mijn nominatie van ‘Most Influential Recruitment Talent 2017’ heb ik te danken aan de nieuwsgierigheid en interesse die ik heb voor ONS vak. Maar wat betekent sourcer nu eigenlijk en waarom is dit MIJN vak geworden? Dat ga ik je uitleggen in deze blog.

 mir2017 bram fb

Wat is sourcing nou eigenlijk?
Dat er op de arbeidsmarkt een schaarste heerst en dat het aantal sollicitaties dat binnenkomt sterk gedaald is weet iedereen binnen de recruitmentbranche. Daarom wordt sourcing nu steeds belangrijker in het recruitmentvak. Als sourcer zoek je niet alleen naar kandidaten, maar breng je de gehele doelgroep in kaart en probeer je zoveel mogelijk informatie te vergaren over je kandidaten. Met al deze informatie kun je op een leuke en persoonlijke manier in contact komen met je kandidaten en vanuit hier beslissen of er een match is of niet.

Spion of stalker
Spion of stalker, zo voel ik me vaker als ik de doelgroep in kaart ga brengen. Er staat namelijk zoveel informatie van (bijna) iedereen op het internet. Wanneer ik iemand, zoals ik dat altijd zeg, “ga natrekken op het internet”, krijg ik af en toe het gevoel dat ik deze persoon al jaren ken. Dat is wat het werk voor mij zo leuk maakt. Wanneer je weet wat voor persoon er achter de ‘digitale voetafdruk’ zit, kun je op een persoonlijke manier contact leggen, en dat zorgt al meteen voor een veel betere start. Vaker krijg ik ook de reactie hoe ik aan al deze informatie ben gekomen. Het antwoord is simpel: als je iets leuk vindt om te doen, kun je je er ook echt in vast bijten. Er zijn namelijk talloze manieren, je moet alleen de juiste manier zien te vinden door het te blijven proberen. En door manieren, technieken en tools te blijven proberen, kom je ook weer terecht bij nieuwe informatie

De aanhouder wint
In de recruitment branche geldt dus: de aanhouder wint. Waarbij winnen voor mij gelijk staat aan het vinden en plaatsen van de juiste kandidaat op de juiste functie. Dat ik onder andere voor deze inzet en instelling ben genomineerd als ‘Talent 2017’ voelt als een hele eer. En natuurlijk: ook hier ga ik graag voor de winst! Help jij me hierbij? Ga naar de stempagina en stem bij de categorie 5 (Talent op mij. Alvast bedankt!

PS: mijn collega Caspar Kipp is ook genomineerd! Stem je ook even op hem? Dit kan bij vraag 1 (Overall) en vraag 2 (Agency). Nogmaals bedankt!

© 2018 Personato Werving en Selectie Design, realisatie en hosting: Emixion®
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten