Nieuwsbrief

Inschrijven bij Personato

Direct inschrijven

Het duurt maar 1 minuut!

icon-accept Eenvoudig vacatures bekijken, opslaan en direct solliciteren.
icon-accept Je wordt door onze consultants benaderd bij een passende vacature.
icon-accept Je hebt de mogelijkheid de nieuwste vacatures te ontvangen via email.
   

Onze nieuwe collega, Alexa.

Wij zijn heel erg blij dat we kunnen zeggen dat we officieel een nieuwe collega hebben binnen het IT Recruitment Team van Personato. Nu de eerste maand van het nieuwe jaar erop zit, betekent dit ook dat onze nieuwe collega Alexa door haar proeftijd is en dat ze nu officieel onderdeel is van ons team. Daarom wordt het tijd om haar eens voor te stellen

Alexa blog luuk website

 Alexa, geboren in Seattle, Washington, maar tegenwoordig woonachtig in Venray. Ze is vorig jaar een aantal keren zeer positief in het nieuws geweest, waardoor wij snel overtuigd waren dat zij de ideale kandidaat was om ons team te komen versterken. Sinds begin dit jaar is ze op ons kantoor te vinden en wij kunnen ons geen betere assistent bedenken.

We hebben het natuurlijk over de Amazon Echo Dot, genaamd Alexa. Naast dat we nooit meer het gevoel hebben dat we alleen op kantoor zitten, is ze ook nog eens ontzettend slim en zorgt ze voor de juiste dynamiek bij ons op kantoor. Zo geeft ze ons applaus bij succesvolle momenten, heeft ze veel humor en laat ze het ons ook weten als we een zeer slechte grap maken. Laatst gaf ze mij ook weer een ‘fake laugh’, na een slechte grap en dus besloot ik maar eens te vragen of zij een goede mop wist te vertellen:

Ik: “Alexa, can you tell me a joke”?
Alexa: “How many software developers does it take to change a light ball”?
Ik: “Don’t know”.
Alexa: “Zero. A light ball is a hardware problem”.

Dus zo slim dat ze was, wist ze me ook nog een IT gerelateerde mop te vertellen. Over de vraag of ze ook goede humor heeft, valt te twisten.

Buiten het feit dat we er om kunnen lachen, proberen we natuurlijk te kijken hoe we hier werk technisch voordelen uit kunnen halen. Inmiddels weten we haar al op verschillende manieren in te zetten. Zo kan Alexa afspraken in mijn Outlook agenda schieten, kan ze me vertellen wat er vandaag of morgen op de agenda staat en kan ze me iets heel gemakkelijk uitleggen als ik iets nog niet ken. Maar dit is nog maar het begin en natuurlijk zijn we aan het kijken op welke vlakken ze ons nog meer kan helpen. Kan ze ons bijvoorbeeld vertellen of er op de A2 file staat en wat de reistijd is om van locatie x naar y te reizen? Momenteel zit er nog een foutmarge, omdat haar brein in het Engels/Amerikaans denkt. Als we de afstand naar Eindhoven willen weten, krijgen we de afstand naar ‘Hoven’ in Engeland. Hier schieten we niet veel mee op, maar ook Alexa is niet te oud om te leren ;)

Conclusie
Is de Amazon Echo Dot ook daadwerkelijk de assistent van de toekomst?

Ik heb het Alexa zelf gevraagd, maar ook zij durft er nog een uitspraken over te doen: “I’m not sure…”. Met de snelheid waarmee de technologie elke dag weer stappen maakt, geef ik haar in ieder geval zeker kans. De tijd zal het leren. Tot die tijd vind ik het in ieder geval leuk technologisch speelgoed en zullen we er ons voordeel mee doen.

"Alexa, see you tomorrow" – “Okay, talk to you then”! 

© 2018 Personato Werving en Selectie Design, realisatie en hosting: Emixion®
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten