Nieuwsbrief

Inschrijven bij Personato

Direct inschrijven

Het duurt maar 1 minuut!

icon-accept Eenvoudig vacatures bekijken, opslaan en direct solliciteren.
icon-accept Je wordt door onze consultants benaderd bij een passende vacature.
icon-accept Je hebt de mogelijkheid de nieuwste vacatures te ontvangen via email.
   

Het zwarte gat na de Winterspelen.

Hoewel de temperaturen in Nederland momenteel ver beneden het vriespunt zijn, liggen de Olympische Winterspelen alweer bijna een week achter ons. “Waar een klein land groot in kan zijn” is een veelgehoorde uitspraak na de voor Nederland op één na succesvolste Winterspelen ooit.

blog

 Persoonlijk vind ik periodes waarin onze medelanders top prestaties leveren erg leuk en ik merk dat mensen om mij heen er ook, soms onbewust, veel mee bezig zijn. Het was een onderwerp dat ik graag aanhaalde in gesprekken met kandidaten om het spreekwoordelijke ijs te breken. Ook bij ons op kantoor leefde de Winterspelen, met name wanneer de Nederlandse schaatsploeg in actie kwam. De finales werden doorgaans gereden in de pauze waardoor we met een grote groep op groot scherm in de kantine mee konden schreeuwen met onze Nederlandse sporthelden. Verschillende high-fives werden uitgedeeld bij de gouden plak van Kjeld Nuis en eens te meer werd bevestigd dat sport verbroederd.

Maar dan ineens, na 3 volle weken van sport en succes, zitten de Winterspelen er weer op. Voor ons als ‘normale werkende burgers’ betekent dat niet veel meer dan dat we weer verder gaan met ons leven. Ik ervaar de Winterspelen en ieder ander groot sportevenement als een leuk extraatje, als een laagdrempelig gespreksonderwerp waar je het met iedereen over kunt hebben, maar ook niet heel veel meer dan dat. Voor onze Olympische helden ligt dit natuurlijk veel anders. Zij werken 4 jaar lang toe naar de Winterspelen, liggen tijdens deze spelen onder een vergrootglas, krijgen ontzettend veel aandacht en iedereen wil iets van ze hebben of weten. Wanneer deze periode achter hen ligt zie je dat het niet voor iedereen makkelijk is om het ‘gewone leven’ weer op te pakken. Ik ben geen psycholoog en weet ook absoluut niet meer dan de dingen die ik hoor en lees, maar ik ben er wel van overtuigd dat je een plan moet hebben. Waar wil ik naar toe? Wat wil ik bereiken? Wanneer ben ik gelukkig? Allemaal vragen die waarschijnlijk veel mensen bezig houden.

Wanneer ik dat terugkoppel naar mijn huidige baan dan zie ik eigenlijk best wat vergelijkingen met deze topsporters. Dagelijks heb ik te maken met kandidaten die een plan hebben, mensen met ambities en een duidelijke stip op de horizon. Ik vind het mooi om te zien hoe kandidaten altijd vol passie kunnen vertellen over de door hen gestelde doelen, maar dan is er ook nog de welbekende andere kant van de medaille. Kandidaten die niet gelukkig zijn in hun huidige baan. Zij missen bijvoorbeeld erkenning, hebben geen plezier en halen geen voldoening uit hun dagelijkse werkzaamheden. Je zou kunnen spreken van een bepaald zwart gat, iets waar je natuurlijk niet al te lang in wilt blijven hangen. Ook die kandidaten probeer ik, samen met mijn collega’s, iedere dag weer te ondersteunen in het vinden van een uitdaging waarin zij het plezier terug vinden zodat zij weer voor goud kunnen gaan.

Ben jij niet gelukkig over je huidige baan en zit je in het spreekwoordelijke zwarte gat? Zorg dat je hier niet in blijft hangen en bepaal voor jezelf wat jouw doel is en kijk wat er nodig is om dit doel te bereiken. Zit er een vleugje Marketing of E-Commerce in dit doel? Ik sta altijd open om het met je te hebben over carrièrekansen zodat het Wilhelmus ook weer voor jou draait!

© 2018 Personato Werving en Selectie Design, realisatie en hosting: Emixion®
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten