Nieuwsbrief

Inschrijven bij Personato

Direct inschrijven

Het duurt maar 1 minuut!

icon-accept Eenvoudig vacatures bekijken, opslaan en direct solliciteren.
icon-accept Je wordt door onze consultants benaderd bij een passende vacature.
icon-accept Je hebt de mogelijkheid de nieuwste vacatures te ontvangen via email.
   

De ongeschreven kantoorregels

Het is zover; de eerste weken bij je nieuwe werkgever zijn begonnen. Altijd weer spannend, want elk bedrijf heeft zijn eigen cultuur en ongeschreven regels. Vraag aan je collega's of leidinggevende wat gebruikelijk is of kijk om je heen wat andere doen. Oftewel: speel het op safe, zeker in het begin.

 

Mobiele telefoons

Zet de oproeptoon van je telefoon niet te hard. Het kan voor de anderen op de afdeling irritant zijn als zij heel de dag de ringtones van jou en je collega’s moeten aanhoren. Zet hem daarop liever op de trilstand. Probeer privé-telefoontjes niet op het werk te voeren. Ook als het om een werkgerelateerd gesprek gaat is het beter om even de ruimte uit te lopen zodat je anderen niet in hun werkzaamheden stoort.

Gebruik van internet

Elk bedrijf heeft hier weer zijn eigen regels over, sommige blokkeren sites als Twitter en Facebook, sommige werkgevers hebben er geen problemen mee als jij af en toe een status liked.

Over het algemeen is het echter aan te raden met mate voor privé-doeleinden te surfen en dit zoveel mogelijk in je pauze te doen. Als je baas elke keer dat hij voorbijloopt ziet dat je op een site met sportnieuws zit, zal hij je niet snel zien als een harde werker.

Privépost naar je werk laten sturen

Jij verwacht aangetekende post of een leuk pakketje, maar de bezorger komt meestal als jij op je werk bent: dus je laat het naar je werkadres sturen. Vraag bij de receptie of de secretaresse even na of dit mag. 

Roken

De meest gehoorde kritiek op rokers is dat zij meer pauzes nemen dan andere werknemers. Dit is niet altijd waar, maar probeer niet te vaak naar buiten of het rookhok te gaan.

Meetings met je collega's

Bij het ene bedrijf loop je even naar elkaars bureau om wat te overleggen, waar op het andere kantoor alles aangevraagd moet worden per mail. Kijk even aan wat gebruikelijk is op jouw nieuwe werkplek of vraag het je leidinggevende. 

Muziek luisteren

Vooral bij bedrijven waar werknemers creatief moeten zijn is het vaak toegestaan om met oordoppen op naar muziek te luisteren. Denk er echter aan dat als je je muziek te hard zet, dit hetzelfde storende effect kan hebben als die ene persoon in de trein die zijn volume altijd te hoog heeft staan. Houd er ook rekening mee dat waneer je constant met oordoppen inzit je niet heel toegankelijk overkomt. Als je wil dat je iPhone heel blijft is het tevens aan te raden niet met je liedjes mee te zingen, fluiten of roffelen. Op je luchtgitaar spelen kun je al helemaal beter voor thuis bewaren.

© 2018 Personato Werving en Selectie Design, realisatie en hosting: Emixion®
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten