HR vs Recruitment

Human Resource en Recruitment draaien allebei om medewerkers. Dan hoort het toch bij elkaar? Echter is dit een stuk minder vanzelfsprekend dan dat het lijkt.

Als HR Manager heb je een drukke baan. Je bent verantwoordelijk voor het personeelsverloop en het tegengaan van verzuim, je draagt zorg voor instroom van nieuw personeel en je houdt je ook nog eens bezig met training en opleiding van jullie medewerkers, het creëren van de juiste arbeidsvoorwaarden en de strategische personeelsplanning.

Bovendien verwacht de directie dat je een lange termijnvisie ontwikkelt op het inzetbaar houden van de medewerkers en een toekomstplan maakt voor de interne doorstroom.


Psst.. Geen tijd om er zelf aan te beginnen? Lees hier wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen en hoe we jou vandaag nog kunnen ontzorgen!

"De competenties van een HR-Professional en een Recruiter verschillen enorm!"

Het werk

blijft zich maar opstapelen!

En alsof je het nog niet druk genoeg hebt, zijn daar ook nog de hiring managers die vacatures te vervullen hebben. Dat kan jij er toch wel even bij doen, want "daar ben je toch voor opgeleid?"

Nee, dat is niet vanzelfsprekend onderdeel van jouw HR-takenpakket. Dat begrijpen wij als geen ander. Want recruiters zijn hele andere mensen dan HR-professionals. Ze hebben vaak andere drijfveren, vinden andere dingen belangrijk.

HR-professionals zijn vaker procesgericht en Recruiters daarentegen wat meer resultaatgericht. De competenties die je nodig hebt voor het recruitment vak, staan steeds verder af van de kwaliteiten die horen in de rol als HR-medewerker.


e-Book

Human Resource vs Recruitment

HR en Recruitment draaien allebei om medewerkers. Dan hoort het toch bij elkaar? Echter is dit een stuk minder vanzelfsprekend dan dat het lijkt.

Als HR-Manager ben je een belangrijke spil in de organisatie. Je draagt veel verantwoordelijkheden en hebt een belangrijke rol als het gaat om de continuïteit van jullie organisatie. 

Je bevindt je in een continu spanningsveld tussen je wil om te kunnen focussen op de lange termijn en de noodzaak om brandjes te blussen op de korte termijn. Je tijd gaat vooral op aan het zoeken naar nieuwe medewerkers, maar door de werk- en tijdsdruk die je voelt, lukt het je niet hier invulling aan te geven zoals je eigenlijk zou willen.

Herkenbaar? Lees het e-Book en ga weer doen waar je wél energie van krijgt!

De Competenties

Human Resource vs Recruitment

Recruiters werken steeds vaker samen met de marketeers binnen de organisatie. Ook data intelligence wordt steeds belangrijker voor het recruitment vak. Over het algemeen houden HR-professionals niet zo van cijfers. Ze hebben het er wel veel over, maar dat is iets anders dan er ook wat mee doen.


Wil je nog meer te weten komen over het recruitmentvak, met bijhorende werkzaamheden? We informeren je graag verder!