In drie stappen

jouw vacature online zichtbaar!

De tijd van een vacaturetekst plaatsen en wachten op de hordes kandidaten is voorbij. Hoe goed jouw killer vacaturetekst ook is: als niemand hem ziet, blijven de reacties uit. En dus is het zaak dat jouw vacature vindbaar wordt. Dat doe je door de juiste middelen en kanalen te kiezen. Aan de slag!


Psst.. Geen tijd om er zelf aan te beginnen? Lees hier wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen en hoe we jou vandaag nog kunnen ontzorgen!


Stap 1. Jouw vacature op Social Media


Zoek een passende en aansprekende afbeelding bij je vacaturetekst en maak hiervan een enthousiaste post op jullie Facebook of LinkedIn pagina. Vermeld ook een duidelijke call-to-action om de lezer te verleiden door te klikken.

Daarnaast geldt de kracht van herhaling: zorg dat je de vacature gedurende langere tijd vaker post op je social media-kanalen. Overdrijf niet, en zorg voor afwisseling in tekst en beeld. Dan is het helemaal niet hinderlijk om wat vaker op de tijdlijn van je volgers te verschijnen.

Stap 2. Jouw vacature op jobsites


Talent dat actief op zoek is naar een nieuwe baan, probeert vacatures te vinden op diverse Jobsites. Een aantal vacaturebanken kun je onbetaald inzetten, maar de kans is niet groot dat een Indeed je vacature vanzelf oppikt en in de zoekresultaten toont. 

Wil je meer opvallen? Dan loont het om je vacature, zij het tegen een klein budget, betaald te promoten via bijvoorbeeld Indeed, Monsterboard en Nationale Vacaturebank. Hierbij geldt: test het gedurende een korte periode en bepaal daarna of het loont om daarop te blijven adverteren. Let op, doe grondig doelgroeponderzoek, anders is het helaas weggegooid geld.

Nóg beter is het eenvoudig gebruik maken van andermans netwerk voor een groot, regionaal bereik. Benieuwd hoe dat in zijn werk gaat? Wij informeren je graag over de mogelijkheden!

“Jouw medewerkers zijn de ambassadeurs binnen je organisatie!”

Stap 3. Je eigen medewerkers


De pen is machtiger dan het zwaard. Of met andere woorden: niets werkt beter voor je populariteit als werkgever dan de aanbevelingen van je eigen medewerkers.

Breng hen daarom in beweging om de vacatures actief op jullie social media-kanalen te delen. Je motiveert je collega’s door herkenbaarheid te creëren door bijvoorbeeld quotes in je tekst te verwerken. En waarom zou je niet een kort interview houden met de ambassadeurs binnen je organisatie en deze verspreiden als een korte review? 


Wil je nog meer informatie ontvangen over het vinden van nieuwe medewerkers, we helpen je graag op weg!