Video recruitment

Vliegend van start met deze 5 tips!

We kunnen er niet meer omheen: Video recruitment! We helpen je graag op weg met de volgende vijf tips. Ga vliegend van start en vind in no-time jouw nieuwe medewerkers met een persoonlijke recruitmentvideo van jouw organisatie.


Psst.. Geen tijd om er zelf aan te beginnen? Lees hier wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen en hoe we jou vandaag nog kunnen ontzorgen!

1. Bepaal wat je wil bereiken in je video!

Je kunt video voor verschillende doeleinden inzetten in je recruitmentproces. Jouw videoboodschap bepaalt de vorm van de video.

  • Wil je een goed beeld geven van jouw bedrijf, welke sfeer en cultuur heerst binnen jouw organisatie? Maak dan een mooie bedrijfsvideo (ook wel corporate bedrijfsvideo genoemd).
  • Wil je een specifieke branche bereiken met een vacature? Maak dan een video van de werkvloer of interview een medewerker (ook wel doelgroepmarketing video genoemd).
  • Wil je zo veel mogelijk sollicitaties? Zorg er dan voor dat je een directe call-to-action in je video verwerkt, bijvoorbeeld buttons waarmee direct gesolliciteerd kan worden (ook wel jobmarketing video genoemd)

Lees meer over de meest voorkomende recruitmentvideo’s.

2. Maak jouw video mobile friendly!

In 2019 werd ongeveer de helft van alle recruitmentvideo’s op mobiel bekeken, dit zal alleen nog maar meer gaan toenemen. Zorg ervoor dat je video dus geschikt is voor mobiel. Denk hierbij aan het aanpassen van de afmeting (vierkant of rechthoek voor Instagram), ondertiteling (veel mensen kijken op mobiel zonder geluid), lengte van de video (mensen hebben maar een korte spanningsboog) en de snelheid.

Voor mobiel is snelheid erg belangrijk, uit onderzoek blijkt dat maar liefst 50% van de kandidaten die begint met mobiel solliciteren binnen drie seconden afhaakt als de site niet gebruiksvriendelijk is voor mobiel. Zorg dus dat je video snel laadt! Bovendien is het belangrijk om de eerste drie seconden van je video zo aantrekkelijk mogelijk te maken. In de eerste drie seconden bepaalt de kijker of hij doorkijkt of niet.


3. Maak het persoonlijk

Gepersonaliseerde content wordt bijna 50% beter ontvangen. Vraag daarom aan je personeel of ze het leuk vinden om bijvoorbeeld vlogs op te nemen van hun dagelijkse werkzaamheden. Authentiek en laagdrempelig.

“Één beeld zegt meer dan duizend woorden.”

4. Maak het interactief

Een interactieve video, waarbij je bijvoorbeeld tijdens de video kunt kiezen wat je te zien krijgt, is naast aantrekkelijk voor de kijker ook handig voor werkgevers. Door keuzemogelijkheden in je video te verwerken kun je zien waar kandidaten op klikken en wat ze aanspreekt. Dit kan interessante data opleveren.


5. Zorg voor goede distributie op je onlinekanalen!

Natuurlijk is de creatie en productie van je video belangrijk, maar dan ben je nog niet vindbaar. Je kunt een prachtige video hebben gemaakt, maar als je doelgroep deze niet ziet dan zijn je inspanningen niet effectief. Zorg er dus voor dat je video terechtkomt op de plekken waar je doelgroep zich bevindt.

Kijk goed naar kanalen als social media, je eigen website, maar ook via externe websites. Vacaturesites zijn nog altijd het meest gebruikte oriëntatiekanaal voor werkzoekenden.

Wil je nog meer informatie over videorecruitment? We helpen je graag op weg!