HR en Recruitment draaien allebei om medewerkers. Dan hoort het toch bij elkaar?
Echter is dit een stuk minder vanzelfsprekend dan dat het lijkt.

Als HR Manager heb je een drukke baan. Je bent verantwoordelijk voor het personeelsverloop en het tegengaan van verzuim, je draagt zorg voor instroom van nieuw personeel en je houdt je ook nog eens bezig met training en opleiding van jullie medewerkers, het creëren van de juiste arbeidsvoorwaarden en de strategische personeelsplanning. Bovendien verwacht de directie dat je een lange termijnvisie ontwikkelt op het inzetbaar houden van de medewerkers en een toekomstplan maakt voor de interne doorstroom.

En alsof je het nog niet druk genoeg hebt, zijn daar ook nog de hiring managers die vacatures te vervullen hebben. Dat kan jij er toch wel even bij doen, “want daar ben je toch voor opgeleid?”.
De competenties van een HR-Professional en een Recruiter verschillen enorm.

Nee, dat is niet vanzelfsprekend onderdeel van jouw HR-takenpakket. Dat begrijpen wij als geen ander. Want recruiters zijn hele andere mensen dan HR-professionals. Ze hebben andere drijfveren, vinden andere dingen belangrijk. HR-professionals zijn erg procesgericht en Recruiters daarentegen zijn meer resultaatgericht. De competenties die je nodig hebt voor het recruitment vak, staan steeds verder af van de kwaliteiten die horen in de rol als HR-medewerker.

Recruiters werken steeds vaker samen met de marketeers binnen de organisatie. Ook data intelligence wordt steeds belangrijker voor het recruitment vak. Over het algemeen houden HR-professionals niet zo van cijfers. Ze hebben het er wel veel over, maar dat is iets anders dan er ook wat mee doen.

Recruitment is een vak apart. Dat begrijpen wij als geen ander!

Voel jij ook de druk van je collega’s en lig je wel eens wakker van je werk? Wil je je graag bezig kunnen houden met lange termijnstrategie in plaats van brandjes blussen op de korte termijn? Ben je het beu om een groot deel van je tijd te besteden aan het tevergeefs zoeken naar medewerkers, terwijl je eigenlijke taken blijven liggen? En speelt er één belangrijke vraag door je hoofd, namelijk: hoe dan?!