In drie stappen jouw vacature online zichtbaar!

De tijd van een vacaturetekst plaatsen en wachten op de hordes kandidaten is voorbij. Hoe goed jouw killer vacaturetekst ook is: als niemand hem ziet, blijven de reacties uit. En dus is het zaak dat jouw vacature vindbaar wordt. Dat doe je door de juiste middelen en kanalen te kiezen. Aan de slag!

1. Jouw vacature op Social Media
Zoek een passende en aansprekende afbeelding bij je vacaturetekst en maak hiervan een enthousiaste post op jullie Facebook- of LinkedIn-pagina. Vermeld ook een duidelijke call-to-action om de lezer te verleiden door te klikken. Daarnaast geldt de kracht van herhaling: zorg dat je de vacature gedurende langere tijd vaker post op je social media-kanalen. Overdrijf niet, en zorg voor afwisseling in tekst en beeld. Dan is het helemaal niet hinderlijk om wat vaker op de tijdlijn van je volgers te verschijnen.

“Jouw medewerkers zijn de ambassadeurs binnen je organisatie!”
3. Je eigen medewerkers
De pen is machtiger dan het zwaard. Of met andere woorden: niets werkt beter voor je populariteit als werkgever dan de aanbevelingen van je eigen medewerkers. Breng hen daarom in beweging om de vacatures actief op jullie social media-kanalen te delen. Je motiveert je collega’s door herkenbaarheid te creëren door bijvoorbeeld quotes in je tekst te verwerken. En waarom zou je niet een kort interview houden met de ambassadeurs binnen je organisatie en deze verspreiden als een korte review?