Assistent Controller

Ben jij financieel onderlegd in het breedste zin van het woord? Recent je master Accounting en Control, Bedrijfskunde, of bachelor Bedrijfseconomie of Accountancy afgerond?


Als Assistent Controller werk je nauw samen met de Controller, Finance Manager, Site Controller, Project Controller of CFO. Alles draait om de beheersing van de organisatie waar je naar binnen of naar buiten kijkt en beslissingen neemt voor de korte en lange termijn.

Werken als assistent controller

Jouw taak als assistent controller is (ondersteunen bij) het maandelijks leveren van managementinformatie. De dynamiek zorgt ervoor dat geen dag hetzelfde is, een greep uit je takenpakket:
• Begrotingen;
• Grondige verschillenanalyse;
• Beheersen van risico’s;
• Bijdrage aan veranderprojecten;
• Inzicht in kosten;
• Administratie organisatie/interne beheersing;
• Grootboekadministraties;
• Liquiditeit;
• Prognoses;
• Verbeteren van bedrijfsprocessen.


Kortom de managementrapportages leveren inzicht en zijn belangrijk voor de sturing en dus verdere groei van jouw organisatie.
De toekomst van een Assistent Controller ligt in jouw handen. Als Assistent Controller maak jij het verschil. Je maakt jezelf onderscheidend door te focussen tot de kern van het probleem door de feiten te ontrafelen, zonder voorbij te gaan met gevoeligheden in de organisatie en individuele belangen. Als Assistent Controller ontwikkel je je tot de businesspartner en sparringpartner van de directie.

Wat zijn mogelijke vervolgstudies?

Het hebben van een bachelor certificaat is een goede basis voor de doorgroeimogelijkheden. Je investeert volop in je kennis en krijgt voldoende studiefaciliteiten aangeboden. Denk hierbij aan de Post HBO Controlling, Register Controller (RC), Master Controlling of Qualified Controller.


Als Recruitment Consultant vinden wij het belangrijk je continue te kunnen adviseren over je loopbaan, arbeidsmarktkansen en positie op de veranderende arbeidsmarkt. Door ervaren en gespecialiseerde Finance Consultants weten wij wat er speelt in je vakgebied en spreken de taal van jou als high potential en de klant.

Vacature aanbod finance en control bij Personato

Ben je enthousiast geworden voor de functie van assistent controller? Bekijk dan nu de vacatures voor deze functie online! Solliciteren kan eenvoudig online.


Heb je nog vragen of hulp nodig bij het vinden van de perfecte baan voor jou? Neem dan gerust contact op met onze recruitment consultants. Wij helpen je graag! In een oriënterend gesprek gaan we samen kijken naar hoe jouw ideale baan eruitziet en wat jouw drijfveren zijn, om vervolgens op zoek te gaan naar jouw droombaan!