Applicatiebeheerder

Een applicatiebeheerder is verantwoordelijk voor het functioneel en/of technisch beheer van een applicatie of informatiesysteem. Als applicatiebeheerder ga je aan de slag met functionele wensen of technische eisen van gebruikers.

Als applicatiebeheerder ben je werkzaam binnen de IT en zoals de naam al zegt werk je met applicaties. Op onze website vind je verschillende applicatiebeheer vacatures en andere vacatures binnen de IT. Heb je een interessante vacature gevonden? Solliciteer dan direct online!

Diverse takken binnen applicatiebeheer

Binnen applicatiebeheer heb je verschillende beheerders. Zo heb je technische maar ook functionele applicatiebeheerders. We leggen je het verschil graag uit.

Als Technisch Applicatiebeheerder verander je zelf de applicatie, terwijl je als Functioneel Applicatiebeheerder in overleg gaat met de leverancier, om de applicatie aan te passen waar nodig. Je bent dan vooral in contact met de business over hoe de applicatie verbeterd kan worden en houd je bezig met de inrichting hiervan. Het technische gedeelte zal de leverancier dan op zich nemen.

Als applicatiebeheerder houd je ook de ontwikkelingen goed in de gaten. Zo zorg je ervoor dat jouw applicatie altijd van de beste kwaliteit is en over de nieuwste functionaliteiten beschikt. Je maakt ook gebruikershandleidingen zodat jouw collega’s goed met een applicatie overweg kunnen.

Vacatures applicatiebeheer

Heb je momenteel een mooie baan als applicatiebeheerder, maar is de uitdaging een beetje weg? Of ben je bijvoorbeeld net afgestudeerd en zou je graag als applicatiebeheerder aan de slag willen gaan? Check dan onze openstaande applicatiebeheer vacatures en solliciteer direct online!

Een open sollicitatie kan natuurlijk ook. Wij helpen je om jouw ambities te realiseren en gaan graag samen op zoek naar een geschikte baan. Wil je graag eerst nog wat meer informatie of heb je hulp nodig met solliciteren? Neem dan contact op met een van onze recruitment consultants, zij helpen je graag verder!