Accountmanager

Ben jij toe aan een nieuwe stap in je loopbaan of ben je juist net afgestudeerd? Ben je daarnaast in het bezit van een enorme commerciële drive? Dan is een functie als accountmanager wellicht iets voor jou. Op onze website vind je een uitgebreid aanbod aan accountmanager vacatures. Solliciteer direct online wanneer jij jouw droombaan ertussen ziet staan!

Vacature Accountmanager en Key Accountmanager

Als Accountmanager dien je een echte winnaarsmentaliteit te hebben. Je neemt geen genoegen met een tweede plaats en weet jouw klanten te overtuigen van jouw product of dienst. Je bent ambitieus, kan goed luisteren en hebt een vlotte babbel waarmee je klanten weet te overtuigen van jouw toegevoegde waarde. Naast een functie als accountmanager is er ook nog de functie key accountmanager. We leggen je graag het verschil uit tussen deze sales functies.

Als accountmanager ben je verantwoordelijk voor een bestaand klantenbestand en ben je daarnaast bezig met het uitbreiden van het huidige klantenbestand. Je onderhoudt het contact, geeft advies en denkt mee in oplossingen. Je verkoopt vervolgens het product of de dienst die het beste bij de behoeften van de klant aansluit. Als key accountmanager onderhoud je ook het contact met klanten maar werk je op strategisch niveau. Waar je als accountmanager een zeer uitgebreid portfolio met klanten hebt, heb je als key accountmanager meestal de verantwoordelijkheid voor één of slechts enkele topklanten. Je bouwt met deze klanten een hechte relatie op en laat met jouw drive en doorzettingsvermogen zien een meerwaarde te zijn.

Carrièrekansen als Accountmanager

Een goede Accountmanager is gewild in het bedrijfsleven en er is altijd werk voorhanden. Een “starter” (junior Accountmanager) begint over het algemeen met een interne functie binnen de organisatie om de benodigde kennis van de product(en) en/of dienstverlening te vergaren. Afhankelijk van persoonlijke eigenschappen, vaardigheden, interesses en ambities zijn er mogelijkheden om door te groeien naar de functie van senior Accountmanager. De Accountmanager kan met bij- en omscholing opklimmen naar andere sales functie als Sales Manager en uiteindelijk Commercieel directeur.

Het salaris van een Accountmanager bestaat meestal uit een vast bedrag aangevuld met een bonus voor als doelstellingen (omzet, winst) worden behaald en ligt gemiddeld tussen de €1850 en €6300 bruto per maand. Gemiddeld verdient men ongeveer €4000 per maand. Afhankelijk van de rol van de Accountmanager binnen de organisatie kan dit meer of minder zijn.

Een Accountmanager die medeverantwoordelijk is voor het opstellen van het verkoopplan, het strategisch beleid, het management adviseert of daar deel vanuit maakt kan aanzienlijk meer verdienen. Eventuele aanvullingen op het salaris zijn een bedrijfsauto, telefoon, computer en een werkplek thuis. In sommige gevallen ook aandelen of participaties.

Solliciteer direct online op een Accountmanager vacature

Ontbreekt het jou niet aan een dosis zelfvertrouwen en zit sales in je DNA? Dan is werken als accountmanager iets voor jou! Diverse organisaties die diensten of producten aanbieden, zijn regelmatig op zoek naar ambitieuze verkooptalenten. Je vindt bij ons een uitgebreid aanbod aan vacatures bij verschillende toonaangevende bedrijven in de regio. Denk hierbij aan het zuiden, midden en oosten van Nederland. Heb je hulp nodig met solliciteren, heb je vragen of ben je op zoek naar nét iets anders? Neem dan contact op met een van onze ervaren Recruitment Consultants. Zij hebben ervaring binnen het Sales vakgebied, zijn op de hoogte van de dynamiek in de arbeidsmarkt en staan graag voor je klaar!

Accountmanager is een spannende baan met veel verantwoordelijkheden. Wanneer je in dit vakgebied werkzaam bent, ga je gegarandeerd een prachtige carrière tegemoet. Sta je ook te trappelen om te beginnen als accountmanager of key accountmanager? Solliciteer dan direct online!