Aan de slag als (Sociaal) Medisch Advisuer

De (Sociaal) Medisch adviseur houdt zich bezig met sociaal-medische advisering en het toetsen van de indicatiestelling. In deze rol toets je degenen die een beroep doen op zorg en voorzieningen waarop zij denken vanuit de wettelijke kaders of regelgeving aanspraak te maken. Meestal zijn het problemen in de gezondheidstoestand, dit kan ook in combinatie zijn met maatschappelijke problemen of psychosociale problemen.

Jouw nieuwe baan als (Sociaal) Medisch Adviseur

Als starter heb je een sterke positie op de arbeidsmarkt. Evenals verzekeringsartsen bestaat er een groot tekort aan Sociaal medisch adviseurs. Een startende Sociaal medisch adviseur vindt over het algemeen gemakkelijk een baan.

De Sociaal medisch adviseur heeft een afgeronde WO-opleiding geneeskunde. De vervolgopleiding die het beste aansluit bij het beroep van Sociaal medisch adviseur is arts maatschappij en gezondheid. De Sociaal medisch adviseur heeft dus universitair werk- en denkniveau. Aangevuld met kennis en ervaring als bijvoorbeeld Huisarts of Verpleegkundige kan men al prima als Sociaal medisch adviseur aan de slag gaan.

Samen op zoek naar een passende vacature als (Sociaal) Medisch Adviseur

Wij helpen je graag door vanuit onze kennis van de arbeidsmarkt je de juiste input te geven. Zo heb je als basisarts zicht op de verschillende werkgevers en de diverse vacatures als Medisch Adviseur bij jou in de regio.

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Wij maken graag vrijblijvend kennis met jou, waarbij we aan de hand van jouw drijfveren, wensen en ambities proberen te kijken welke vacatures als (Sociaal) Medisch Adviseur bij jou passen.

Solliciteren wanneer het jou uitkomt!

Wij snappen dat het niet ideaal is om te solliciteren tijdens werktijd. Daarom zijn onze consultants ook bereikbaar buiten werktijden én op zaterdag! Liever bij jou in de buurt of digitaal afspreken? Geen probleem. Wij vinden dé oplossing voor jou!  

Samen op zoek naar een passende vacature als Medisch Adviseur

Een Sociaal medisch adviseur is erg betrokken in zijn werk en met zijn cliënten. Iemand in deze rol is sociaal vaardig en zeer behulpzaam. In veel aspecten van dit beroep zit een ondersteunend karakter. De Sociaal medisch adviseur heeft oog voor mensen en kan zich goed inleven in anderen. De sociale vaardigheden en praktische instelling maken iemand in deze zorg functie tot een ondersteunend persoon die erg goed in staat is mensen te helpen.

Herken jij jezelf in dit profiel? Solliciteer dan op een van onze zorgfuncties. Samen vinden we jouw nieuwe baan in de Zorg!