Sociaalpsychiatrisch Verpleegkundige

Een Sociaalpsychiatrisch Verpleegkundige (SPV-er) helpt, begeleidt en behandelt mensen met psychische of problemen. Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundigen werken meestal voor regionale (of lokale) GGZ-instellingen of bij een huisartsenpraktijk. Ze werken met cliënten van alle leeftijden en met diverse psychische of psychosociale problematiek. Het doel van begeleiding of behandeling door een SPV-er is het verminderen van de klachten en het voorkomen van een terugval. Ook kunnen ze werken op een crisisdienst en zo te maken krijgen met mensen in crisissituaties.

Hoe de functie inhoudelijk en qua takenpakket eruit ziet is afhankelijk van de instelling waar een SPV-er komt te werken. Iemand in deze zorgfunctie kan individuele behandeling of begeleiding bieden aan jongvolwassenen met ADHD, familie van verslaafden voorlichten en adviseren of als sociotherapeut het behandelklimaat op een afdeling of in een kliniek voor psychologie en psychiatrie bewaken.

Aan de slag als Sociaalpsychiatrisch Verpleegkundige (SPV)

Een Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige werkt over het algemeen in teamverband met hulpverleners uit verschillende disciplines; psychiaters, psychologen, maatschappelijk werkers, sociotherapeuten, sociaal pedagogisch hulpverleners en verpleegkundigen. Er is vraag naar Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundigen, maar het aanbod is ook redelijk groot.


Doorgroeimogelijkheden zijn afhankelijk van de instelling. SPV-ers kunnen bijvoorbeeld meer coördinerende taken op zich nemen, maar juist ook meer als behandelaar aan het werk wanneer zij eerder voornamelijk ondersteunende of begeleidende taken hadden. Verdere scholing vergroot de mogelijkheden.

Samen op zoek naar een passende vacature als SPV'er

Wij helpen je graag door vanuit onze kennis van de arbeidsmarkt je de juiste input te geven. Zo heb je als SPV'er zicht op de verschillende werkgevers en de diverse vacatures bij jou in de regio.

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Wij maken graag vrijblijvend kennis met jou, waarbij we aan de hand van jouw drijfveren, wensen en ambities proberen te kijken welke vacatures voor SPV'er bij jou passen.

Solliciteren wanneer het jou uitkomt!

Wij snappen dat het niet ideaal is om te solliciteren tijdens werktijd. Daarom zijn onze consultants ook bereikbaar buiten werktijden én op zaterdag! Liever bij jou in de buurt of digitaal afspreken? Geen probleem. Wij vinden dé oplossing voor jou!  

Samen vinden we jouw nieuwe uitdaging als SPV'er

Wij helpen je graag door vanuit onze kennis van de arbeidsmarkt je de juiste input te geven. Zo heb je als Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige zicht op de verschillende werkgevers en de diverse vacatures uit deze sector bij jou in de regio.


Dus ben jij op zoek naar een vliegende start van je medische carrière of ben je juist op zoek naar die ene functie die past bij jouw levensstijl? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met een van onze Recruitment Consultants. Samen gaan we op zoek naar een baan!