Payroll consultant vacatures

Wat houdt het payroll vak nu precies in? Verantwoordelijk voor de payroll of salarisadministratie betekent dat je zorgt draagt voor een tijdige loonbetaling aan medewerkers. Het is ingewikkelder dan je denkt. Componenten zoals overuren, bonusregelingen, pensioenen en correcties komen hierbij kijken. Het is dan ook niets voor niets dat jij gezien wordt als dé specialist op payroll gebied. In het bedrijfsleven wordt onderscheid gemaakt in een interne payroll/ salarisadministrateur en een payroll consultant. Wat zijn de verschillen tussen deze twee functies? Als payrolladministrateur ben je verantwoordelijk voor de interne verloning van een organisatie. Als payroll consultant bedien je meerdere externe klanten, vaak in verschillende sectoren.

Bekijk meer vacatures

Jouw rol als Payroll consultant

Jouw rol heeft voldoende diepgang door de diversiteit aan werkzaamheden en vragen die op jouw bordje liggen. Je bent verantwoordelijk voor de verloning. Vragen omtrent loonstroken zijn jou dan ook niet onbekend. Daarnaast ben je op de hoogte van nieuwe en veranderende wet- en regelgeving. Er wordt van je verwacht dat je uitpluist wat dit concreet betekent voor de organisatie. Contacten met de pensioeninstanties, verzekeraars en andere externe partijen brengen voor jou de afwisseling. Ook intern heb je de nodige contacten. Dagelijks schakel je als salarisadministrateur met de afdelingen HR en Finance. Om als payroll consultant of payroll professional echt als dé specialist gezien te worden, is het PDL en/of VPS papiertje niet weg te denken.

Welke kwaliteiten heeft een Payroll Consultants?

Als Payroll Consultant wordt verwacht dat je stevig in je schoenen staat. Daarnaast ben je klant- en resultaatgericht. Verder kun je zowel in een team als zelfstandig uitstekend functioneren en is kennis van de HR- en salarisprocessen van belang. 

Wat betreft opleiding en kennis wordt van een Payroll Consultant een HBO werk- en denk niveau verwacht. Bij voorkeur een afgeronde PDL-opleiding (of je moet bereid zijn deze te halen). Verder is het ook mooi meegenomen als je kennis hebt van programma's zoals PIMS of Paymaster.

Herken jij jezeff in bovengenoemd profiel? Aarzel dan niet en kom vandaag nog met ons in contact.

Aan de slag als Payroll Consultant

Bekijk hieronder de meest recente vacatures

Salarisadministrateur

  • Venlo
  • 32/36/40 uur

Salarisadministrateur / Payroll Professional

  • Uden
  • 32/36/40 uur

Salarisadministrateur

  • Arnhem
  • 24/28/32/36/40 uur

Solliciteer direct op online op Payroll vacatures.

Wil jij graag aan het werk als payroll consultant? Bekijk dan nu online de vacatures en solliciteer direct online!
Heb je vragen, hulp nodig met solliciteren of zit hetgeen wat je zoekt er nét niet bij? Neem dan contact met mij op. Ik help je graag met het vinden van de perfecte baan! We gaan samen een oriënterend gesprek aan waarbij we gaan sparren over hoe jouw ideale werkomgeving eruitziet en wat jouw drijfveren zijn. 

Michelle Thijssen: Managing Consultant
Tel: +31645088733
E-mail: m.thijssen@personato.nl