Wat is de marktwaarde van een Online Marketeer?

Oftewel, hoeveel zou je volgens de benchmark moeten verdienen? Dit is afhankelijk van een hele hoop factoren en dat maakt het soms ook lastig. Een E-mail Marketeer werkzaam in Amsterdam met vijf jaar ervaring zal een ander salaris verdienen dan een E-mail Marketeer in Limburg met vijf jaar ervaring. Daarnaast zijn er binnen Online Marketing een hele hoop verschillende disicplines (E-mail, SEO, SEA, Affiliate, Content, enzovoorts) waarbinnen het salaris ook kan verschillen. Voor de profielen Junior Online Marketeer, Medior Online Marketeer en Senior Online Marketeer hebben wij in kaart gebracht wat het gemiddelde salaris is, gebaseerd op de meest voorkomende online marketing functies (E-mail, SEO, SEA, Affiliate, Content). Dus wil je weten wat jouw marktwaarde is? Doe de salarischeck hieronder!

Junior Online Marketeer

Je bent net klaar met je opleiding óf je hebt al wat praktijkervaring opgedaan. Je kent de theorie en weet deze al in enige mate toe te passen in de praktijk. Vaak ben je onderdeel van een online team en ben je nog voornamelijk bezig het het uitvoerende werk. Denk bijvoorbeeld aan schrijven van content, beheren van social media kanalen of het versturen van nieuwsbrieven. Jouw vakgenoten verdienen gemiddeld € 2250 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband. Afhankelijk van jouw kennis en werkervaring kan het salaris als Junior Online Marketeer variëren tussen de € 2000 en € 2500 bruto per maand. 

Bekijk de junior marketing vacatures

Medior Online Marketeer

Inmiddels heb je enkele jaren werkervaring. Binnen jouw team rapporteer je vaak direct aan de (online) marketing manager en ben jij een inspiratiebron voor jouw junior collega's. Je bent door schade en schande wijs geworden en inmiddels prima in staat om het grotere plaatje te zien. Jij zoekt continu naar verbetermogelijkheden, signaleert kansen en bedreigingen en speelt hier actief op in. Jouw vakgenoten verdienen gemiddeld € 3000 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband. Afhankelijk van jouw kennis en werkervaring varieert het salaris als Medior Online Marketeer tussen de € 2500 en € 3500 bruto per maand. 

Bekijk de medior marketing vacatures

Senior Online Marketeer

Jij bent een autoriteit binnen jouw vakgebied. Dit kan marketingbreed zijn, denk bijvoorbeeld aan een rol als Online Marketing Manager, maar ook op specialistisch niveau bijvoorbeeld expert op het gebied van Google Adwords. Jij hebt jezelf al bewezen en hebt aantoonbare resultaten. Met jouw kennis en ervaring weet jij precies hoe jij jouw team moet aansturen om de beste resultaten te behalen. Jouw vakgenoten verdienen gemiddeld € 4250 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband. Afhankelijk van jouw kennis en werkervaring varieert het salaris als Senior Online Marketeer tussen de € 3500 en € 5000 bruto per maand. 

Bekijk de senior marketing vacatures

Tijd voor actie?

Ben je tot de conclusie gekomen dat het wellicht toch tijd is om in actie te komen? Dan kom ik graag met jou in contact. Je mag mij altijd mailen, bellen of een WhatsApp-berichtje sturen. Je kunt natuurlijk ook rechtstreeks solliciteren op een openstaande marketingvacature.

Caspar Kipp
Managing Consultant Marketing / E-commerce
+31619414082
c.kipp@personato.nl

Bekijk alle marketingvacatures