Webdesigner Limburg

Op zoek naar een functie als Webdesigner in regio Limburg? Dan ben je bij Personato aan het juiste adres. Met enige regelmaat hebben wij nieuwe vacatures op het gebied van Webdesign. Bekijk hieronder de meest recente vacatures en solliciteer vandaag nog! Geen geschikte vacature gevonden? Vergeet dan niet om je interesse kenbaar te maken middels een open sollicitatie.

Open sollicitatie

Bekijk hieronder de meest recente vacatures voor Webdesigner Brabant

Wat is een Webdesigner

De Webdesigner is de persoon die een website ontwerpt en vervolgens vormgeeft. Hij of zij zorgt ervoor dat de website visueel aantrekkelijk is, gebruiksvriendelijk, daadwerkelijk werkt maar ook dat dat de website goed vindbaar is voor de verschillende zoekmachines (Google, Yahoo, Bing etc.) Aan een website die niet goed gevonden wordt door de zoekmachines heb je namelijk niet zo veel. Zoals je wellicht begrijpt is het werk van een Webdesigner dan ook complex, divers en is technische kennis een vereiste. Verder is de Webdesigner ook vaak de directe sparringpartner van de (Online) Marketeer. Pas wanneer de Webdesigner en Markteer samen op één lijn zitten komen de mooiste websites tot leven.

Wat doet een Webdesigner

Wat doet een webdesigner zoal? Dat begint eigenlijk al met een oriënterend gesprek. Samen met de opdrachtgever breng je de wensen in kaart. Wat is het doel van de website? Wat wil je overbrengen? Wie is je doelgroep? Welke look and feel moet de website krijgen? Het is natuurlijk wel een wereld van verschil of de opdrachtgever de website wilt gebruiken voor het promoten van producten of ook daadwerkelijk producten wil verkopen. 

Zodra de behoeften duidelijk zijn ga je aan de slag met de wireframes, oftewel het eerste concept. Daarnaast maak je ook een begin met de styleguide (vormen, kleuren, lettertypes etc.) 

Bekijk vergelijkbare vacatures

In de volgende fase ga je jouw eerste ontwerpen en schetsen delen met de opdrachtgever. Dit soort feedback momenten zul je in het traject nog vaker mee maken. Bij iedere "oplevering" is normaal altijd wel een evaluatie ronde. Eventuele op- of aanmerkingen vanuit de opdrachtgever neem je mee en werk je weer verder uit. zoals aangegeven zal dit proces zich nog enkele keren herhalen. Uiteindelijk ga je verder met de techniek, denk bijvoorbeeld het toevoegen van een CMS systeem, koppelingen leggen met een CRM systeem, toevoegen van betalingssystemen etc. Zodra dit allemaal uitvoerig getest is kan de website online.

Werk je als freelance webdesigner dan komt er ook nog een stukje acquisitie bij kijken. Daarnaast ben je ook verantwoordelijk voor je eigen bedrijfsadministratie.

Vind jouw vacature webdesigner Limburg samen met Caspar

Ben jij enthousiast geworden over een vacature webdesigner Limburg, en wil je dat wij je daarbij helpen?

Je mag mij altijd mailen, bellen of een WhatsApp-berichtje sturen. Of solliciteer rechtstreeks op een openstaande marketingvacature.

Caspar Kipp
Managing Consultant Marketing / E-commerce
Tel. +31619414082
E-mail: c.kipp@personato.nl