Werken bij Weir Minerals

"Ambitieus, vernieuwend, eigenaarschap, samenwerken, kwaliteit en wereldmarkleider"

Dit is Weir Minerals

Weir Minerals is een Nederlandse onderneming (opgericht in 1916) en onderdeel van het Schotse bedrijf Weir Group PLC. Ze ontwerpen en produceren technologisch hoogwaardige industriële kapitaalgoederen voor onder meer de mijnbouw, mineraalverwerkende industrie en energiewinning.

Weir Minerals biedt een breed pakket pompen voor transport van delfstoffen als zink, koper, zilver, nikkel, ijzererts en bauxiet. Sinds 2013 ontwikkelen en produceren we ook innovatieve machines voor erts-vergruizing.

Ze zijn marktleider met een focus die onze landsgrenzen ver overstijgt. Elke dag worden in eigen huis innovaties bedacht èn gemaakt door de beste teams. Door die sterke focus op innovatie heeft het bedrijf een beslissende voorsprong genomen in het duurzaam verbeteren van productieprocessen voor de mijnbouw- en energieindustrie.

Bedrijfscultuur - Weir Minerals

Ondanks dat WEIR een bedrijf is met een sterke internationale focus is de sfeer te omschrijven als informeel en familiair. Mensen gaan hier op een vriendelijke en collegiale manier met elkaar om. De cultuur is echter wel professioneel, innovatief en gedreven. Medewerkers zijn trots op hun product en bedrijf en zetten zich voor 100% in.

Mick (Mechanical Engineer): “Ik ben hier erg goed opgevangen tijdens mijn eerste werkdag. Iedereen was erg vriendelijk en behulpzaam. Ik heb de eerste periode met iedereen kennis gemaakt en heb op diverse afdelingen meegelopen om het bedrijf beter te leren kennen.”

Doordat mensen bij WEIR Minerals veel kansen krijgen om zich te ontwikkelen, werken mensen hier vaak lange tijd en voelen zich daardoor erg verbonden met het bedrijf.

Openstaande vacatures bij Weir Minerals