Arbeidsmarktcommunicatie

Het is voor veel organisaties een raadsel waarom vacatures wekenlang open blijven staan en er maar geen juiste kandidaten reageren. Vaak ligt de oorzaak in de voorbereiding: met een goed arbeidsmarktcommunicatieplan creëert u een dijk van een vacaturetekst en zet u deze op de juiste manier, via de juiste kanalen weg. Voordat we aan het schrijven van een vacaturetekst toekomen, beginnen we echter bij de kern: wie bent u als organisatie? Gecombineerd met gerichte doelgroepmarketing en doordachte jobmarketing, helpen we u de slagingskans voor het vinden van de juiste match aanzienlijk te vergroten.

Employer branding

Als werkgever wilt u mensen aannemen die geloven in datgene waar ú in gelooft. Maar wie ben je eigenlijk als organisatie, waar geloof je in en hoe word je ervaren door potentiele medewerkers? Deze vragen staan centraal als het gaat om employer branding. Wij helpen u ontdekken wat het employer brand van uw organisatie is en hoe u deze het beste kunt uitdragen. Onze aanpak: beginnen bij het begin.

Meer over employer branding

Doelgroepmarketing

Wie vacatures te vervullen heeft, doet er goed aan de doelgroep helder voor ogen te hebben. Weet u wie uw ideale kandidaat precies is, wat hem of haar bezighoudt en wat hij of zij aantrekkelijk werkgeverschap vindt? Dan kunt u uw vacatures en recruitmentmarketing hier op afstemmen en is de kans groter dat u snel de juiste nieuwe medewerker(s) vindt. Wij helpen u uw doelgroepen in kaart te brengen en hier de juiste middelen en kanalen voor in te zetten.

Meer over doelgroepmarketing

Jobmarketing

Had je als bedrijf voorheen de luxe om uit meerdere kandidaten de ideale medewerker te kiezen, vandaag de dag zijn de rollen omgedraaid. Door de schaarste op de arbeidsmarkt is de strijd om talent al tijden gaande, dat talent komt immers niet meer aanwaaien. En dus is het belangrijk een goed en doelgericht jobmarketing-plan op te stellen voor uw openstaande vacatures. Personato onderzoekt welke jobsites en andere kanalen voor uw vacatures geschikt zijn en verzorgt de verspreiding van uw vacatures van A tot Z.

Meer over jobmarketing

Whitepaper voor HR Managers

Ben je HR Manager en voel jij de druk van je collega's toenemen? Lig je wel eens wakker van je werk en ben je het beu om een groot deel van je tijd te besteden aan het tevergeefs zoeken naar medewerkers, terwijl je eigenlijke taken blijven liggen? Download dan de gratis whitepaper 'Ik ben toch geen recruiter?!'.

Download de whitepaper