RPO Recruitment

Je kampt met een structureel probleem op het gebied van recruitment. Vacatures krijg je moeilijk vervuld of er is intern te weinig tijd en aandacht voor het vak van recruitment. Of misschien heb je heel andere motieven om je recruitment uit te besteden. In alle gevallen helpt Personato je graag op het gebied van Recruitment Process Outsourcing (RPO). Oftewel: wij nemen jou de complete zorg uit handen en zorgen voor een efficiënt en trefzeker recruitmentproces.

Neem vrijblijvend contact op

Waarom uw recruitment uitbesteden?

Recruitment is een vak. Het vergt deskundigheid, tijd en aandacht. Toch zien we dat recruitment vaak een neventaak van HR is. Hiermee is het vaak een ondergeschoven kindje en halen organisaties er niet het resultaat uit dat ze graag willen. Outsourcen ofwel uitbesteden van het recruitmentproces biedt uitkomst. Door de recruitmenttaken uit te besteden, krijgt dit onderwerp de tijd en aandacht die het verdient. En belangrijker: het levert je tegen lagere kosten aantoonbaar beter resultaat op, daar waar jouw behoefte ligt.

Mogelijkheden van RPO Recruitment

Het uitgangspunt van een RPO-traject is vaak het vinden en binden van nieuwe medewerkers. Een RPO-traject bij Personato gaat verder dan dat. We beginnen met jouw employer branding: wie ben je als werkgever en hoe brengen we dat naar buiten? Vervolgens brengen we jouw doelgroepen in kaart en stellen we een plan op voor doelgroepmarketing. We gaan actief aan de slag met jobmarketing waarbij we wervende vacatureteksten schrijven en marketingkanalen inzetten die voor jóu werken. In de vervolgstappen kijken we hoe kandidaten de contactmomenten in het werving- en selectieproces ervaren en bouwen we een talentpool met je op om toekomstig talent aan jouw werkgeversmerk te binden. 

Whitepaper voor HR Managers

Ben je HR Manager en voel jij de druk van je collega's toenemen? Lig je wel eens wakker van je werk en ben je het beu om een groot deel van je tijd te besteden aan het tevergeefs zoeken naar medewerkers, terwijl je eigenlijke taken blijven liggen? Download dan de gratis whitepaper 'Ik ben toch geen recruiter?!'.

Download de whitepaper

Jouw wens is ons uitgangspunt

Zoals je ziet, biedt een RPO Recruitment-traject uitgebreide mogelijkheden. Door bij je identiteit als werkgever te beginnen, creëren we een goede basis voor de (her)inrichting van je recruitmentproces. Uiteraard is de keuze aan jou, we kunnen een RPO-traject zo klein of groot maken als jij wilt. Je krijgt altijd een ervaren recruitment consultant toegewezen die desgewenst op locatie werkt. Bovendien maak je gratis gebruik van ons Video Productie Team dat een treffende en aansprekende recruitmentvideo voor jouw bedrijf produceert. Kortom, een ervaren team van vakidioten ontzorgt je in je gehele recruitmentproces, daar waar jij het het hardste nodig hebt.

Onze garanties

  • Een aanpak en doelstellingen op maat
  • Tarief afhankelijk van de omvang en complexiteit van je vacatures, waar een besparing van 20 tot 25 procent te realiseren is t.o.v. gangbare werving en selectie-tarieven. Uitgangspunt is altijd win-win voor alle partijen!
  • Je krijgt één vast aanspreekpunt, desgewenst bij jou op locatie.
  • Uitgebreide intake en analyse van je recruitmentproces.
  • Advies en dienstverlening op vacatureniveau en procesniveau: optimalisatie van je totale recruitmentproces.
  • Verspreiding van je vacatures altijd incl. logo, bedrijfsnaam en via specifiek voor jou geselecteerde marketingkanalen. Inclusief gratis professionele recruitmentvideo!

Succesverhalen

Benieuwd wat we zoal voor andere bedrijven hebben kunnen betekenen? Lees de succesverhalen van onder andere Loadlok, Venttri, BGH Accountants & Adviseurs en Deltastar en ontdek hoe Personato hen heeft geholpen in het vinden van de juiste medewerkers.

Bekijk de succesverhalen

Kom in contact