Videorecruitment

Vandaag de dag bestaat 75 procent van de online content uit video. En dat is ook niet gek, aangezien je met bewegend beeld zoveel meer kunt vertellen dan met alleen tekst of afbeeldingen. Bovendien wordt een video vaker gedeeld dan tekst of afbeeldingen, waardoor je een veel groter bereik kunt creëren. Genoeg redenen dus om een recruitmentvideo te maken! Of je nu als doel hebt om jouw organisatie op de langere termijn als aantrekkelijk werkgever neer te zetten, of een specifieke vacature wilt promoten: wij helpen je met het maken van een professionele recruitmentvideo!

Daarom videorecruitment

Je hebt een vacature en die wil je zo snel mogelijk invullen. Een goede vacaturetekst helpt, maar de kansen op het vinden van de juiste medewerker wordt nog eens zo groot met videorecruitment. Want in een recruitmentvideo vertel je op unieke wijze wat jouw bedrijf aantrekkelijk maakt, hoe de sfeer intern is en wat voor kandidaat je zoekt. Met een groter bereik en een uniek verhaal in bewegend beeld vergroot je zo de kans aanzienlijk dat je in beeld komt bij jouw ideale kandidaat. En dat is waar het om draait, toch?

Zo werkt videorecruitment

De recruitmentvideo kan een belangrijk onderdeel zijn van de werving en selectie van jouw nieuwe medewerker(s). We beginnen met een goede inventarisatie vanuit jouw Recruitment Consultant en de Videomarketeer. Hoe ziet jouw ideale kandidaat eruit? Om wat voor functie gaat het? Wat maakt jouw organisatie uniek? Samen bepalen we wat het doel van de video wordt, wat we in beeld gaan brengen en hoe de opbouw wordt. We plannen een opnamedatum, bereiden je voor op de opnames en dan: show time!

Recruitmentvideo op locatie

Op de dag van de opname komt de Videomarketeer samen met een collega-marketeer en de Recruitment Consultant bij jou op locatie. We bereiden de opname voor met een rondleiding door jouw pand, bouwen in het geval van een video-interview de camera, belichting en microfoon op en stellen de geïnterviewde medewerker op zijn of haar gemak. De gehele opname zit er in een paar uur op, waarna de montage kan beginnen. Na jouw goedkeuring op de video verspreiden we deze via onder andere social media.

5 Redenen voor videorecruitment door Personato

  • We hebben een eigen Videomarketeer in dienst en kunnen dus snel schakelen. Binnen maximaal twee weken na de opname heb je jouw recruitmentvideo in handen!
  • Er is nauw contact tussen de Recruitment Consultant en de Videomarketeer: er is dus geen ruis op de lijn.
  • De Videomarketeer is onderdeel van ons kundige marketingteam; de video sluit daardoor perfect aan op de overige uitingen uit het arbeidsmarktcommunicatieplan.
  • Wij denken vanaf het begin met je mee en passen de video aan op jouw huisstijl en dat wat jou aantrekkelijk maakt als werkgever.
  • We meten de resultaten van de video: wat is het bereik en wat heeft het opgeleverd?

Succesverhalen

Benieuwd wat we zoal voor andere bedrijven hebben kunnen betekenen? Lees de succesverhalen van onder andere Loadlok, Venttri, BGH Accountants & Adviseurs en Deltastar en ontdek hoe Personato hen heeft geholpen in het vinden van de juiste medewerkers.

Bekijk de succesverhalen

Vraag meer informatie aan over videorecruitment