Inschrijven bij Personato

Direct inschrijven

Het duurt maar 1 minuut!

icon-accept Eenvoudig vacatures bekijken, opslaan en direct solliciteren.
icon-accept Je wordt door onze consultants benaderd bij een passende vacature.
icon-accept Je hebt de mogelijkheid de nieuwste vacatures te ontvangen via email.
   

De sollicitatiebrief

Voordat je aan je sollicitatiebrief begint, noteer je jouw naam, adres en woonplaats. Vervolgens benoem je de adresgegevens van het bedrijf waar je gaat solliciteren. Als deze formaliteiten benoemd zijn, noteer je het onderwerp van de brief. Hierin kun je al meteen opvallen door een creatief onderwerp te kiezen. Je kan ook kiezen voor een formeler onderwerp zoals: sollicitatie functie X. Na het onderwerp noteer je de datum en schrijf je de aanhef. Omdat je de contactpersoon nog niet ontmoet hebt, begin je jouw brief met Geachte meneer/mevrouw [achternaam].

Inleiding
De eerste alinea staat in het teken van de functie waar je op solliciteert. Als openingszin wordt vaak gekozen voor ‘onlangs zag ik uw vacature op’ of ‘via een collega van u hoorde ik dat...’. Deze opening is zeker niet fout, maar je valt er niet mee op. Laat je creativiteit eens los op de openingszin en verzin iets pakkend. Verder leg je in de eerste alinea kort en bondig uit waarom je de beschikbare functie zo leuk lijkt, en waarom jouw unieke karakter past bij het bedrijf of de functie.

Werkervaring en competenties
In de tweede alinea ga je in op belangrijke en relevante werkervaring of competenties uit je CV. Kies hierin zorgvuldig voor die specifieke werkervaring/competenties die aansluiten op de functie waar je op solliciteert. Met voorbeelden kun je toelichten waarom je ergens goed in bent, hierdoor versterk je de argumentatie. In de tweede alinea is ook ruimte om aan te geven waarom, als je momenteel een baan hebt, van baan wil wisselen.

Keuze werkgever
In de derde alinea benoem je waarom je juist voor deze werkgever kiest. Wat maakt het bedrijf zo speciaal? Waarom kies je voor hun en niet voor andere organisaties uit de branche? Om deze vragen te beantwoorden kun je het beste even op de site van het bedrijf kijken, om specifieke informatie te vinden. Laat in de derde alinea ook goed zien waarom jij toegevoegde waarde bent voor de organisatie en wat jij kan bijdragen aan hun succes.

Extra toelichting?
De vierde en afsluitende alinea gebruik je om aan te geven dat je bereid bent je cv en brief in een persoonlijk gesprek toe te lichten. Probeer dit op een creatieve wijze te doen waardoor je laat zien dat je anders bent dan de andere sollicitanten. Sluit je brief af met vriendelijke groeten en je naam.

Lees je brief als je klaar bent nog een keer goed door. Laat de brief ook eens door iemand anders lezen. Zorg ervoor dat er geen taalfouten in staan. Let hierbij vooral op de naam van degene die je aan schrijft en de naam van de organisatie. Het komt erg knullig over als je hier een fout in maakt. Dit klinkt heel logisch maar gaat vaker fout dan je denkt!

© 2018 Personato Werving en Selectie Design, realisatie en hosting: Emixion®
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten