Inschrijven bij Personato

Direct inschrijven

Het duurt maar 1 minuut!

icon-accept Eenvoudig vacatures bekijken, opslaan en direct solliciteren.
icon-accept Je wordt door onze consultants benaderd bij een passende vacature.
icon-accept Je hebt de mogelijkheid de nieuwste vacatures te ontvangen via email.
   

Het sollicitatiegesprek

Een eerste indruk kun je maar één keer maken

Kennis en ervaring zijn niet voldoende voor een nieuwe werkgever. Honderd procent inzet, enthousiasme en stevig in je schoenen staan zijn minstens zo belangrijk. Hieronder enkele nuttige tips ter voorbereiding op het sollicitatiegesprek.

Eerste indruk

De eerste indruk maak je maar één keer. Informatie is belangrijk tijdens het eerste gesprek, evenals de presentatie van deze informatie / jezelf. Uit onderzoek is gebleken dat er binnen enkele minuten beslist of je aangenomen wordt of niet. Zie er netjes, representatief en verzorgd uit, pas je kleding aan, aan het soort bedrijf.

Juiste voorbereiding

Gedurende een sollicitatiegesprek worden veel vragen gesteld waarop jij je voor kan bereiden. Vragen over de organisatie en de functie waarop je solliciteert. Maar ook vragen over jezelf, je karakter, je vaardigheden en je persoonlijk achtergrond. Ben hierop voorbereid. Verkoop jezelf, en blijf jezelf.

Kom niet te laat, maar ook zeker niet veel te vroeg. Zoek een routebeschrijving en plan je reis.

Tip: Oefen een sollicitatiegesprek met ’n bekende. Probeer voor jezelf de W-vragen te beantwoorden:
- Waarom wil ik graag werken bij deze organisatie?
- Waarom is deze functie iets voor mij?
- Wat verwacht ik van de functie?
- Waarom ben ik de juiste persoon voor deze job?

Schrijf je sterke eigenschappen op, en onderbouw waarom dit sterke eigenschappen zijn. Hetzelfde geldt voor de ontwikkelpunten. Noem voorbeelden uit je voorgaande ervaringen.

Google jezelf, dit doen de meeste organisaties namelijk ook. Zo kunnen ze meer over je te weten komen. Google je gesprekspartner, weet met wie je aan tafel zit.

Initiatief

Ben assertief en geïnteresseerd, antwoord niet alleen op vragen, stel ze zelf ook. Aarzel niet, en vraag wat je wil weten. Denk hierbij aan vragen over de betreffende functie, over de organisatiecultuur, maar ook vragen over de sollicitatieprocedure.

Ken jezelf

Ken je sterke en je zwakke punten. Liegen helpt niet, vroeg of laat komen ze er toch achter hoe je écht bent. Vraag familie en vrienden en stel aan de hand hiervan een sterkte / zwakte analyse op.

Vragen?

Ben je niet zeker van jezelf of heb je nog vragen voordat je op sollicitatie gaat? Neem gerust contact met op met een van de consultants van Personato Werving en Selectie.

© 2018 Personato Werving en Selectie Design, realisatie en hosting: Emixion®
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten